Jestliže chcete zažít neopakovatelnou dovolenou na exotickém místě, pak jsou zájezdy na Zanzibar tou správnou volbou. O tom se můžete přesvědčit v níže uvedených řádcích, kde vám prozradíme, co všechno zde uvidíte.

Jaké jsou zajímavosti Zanzibaru?

Zanzibar je pochopitelně plný oblastí, které toho cestovatelům nabízí více než dost. Jednou z hodně populárních je oblast Nungwi. Jde o třetí největší vesnici ostrova lákající na přírodní skvosty. Užívat si budete například na známé pláži Nungwi Beach. Bílý písek v kombinaci s azurovou hladinou moře a pestrým podmořským světem je zkrátka neodolatelný. Nabízí se však i jiné lákavé aktivity.

  • Přírodní akvárium Buraka
  • Mnarani akvárium
  • Nedaleký ostrov Menemba
  • Jeskyně Tazari
  • Galerie Dr. Bulugu Gallery a jiné

Tohle pochopitelně není jediné místo na Zanzibaru, kam se vyplatí zavítat. Pohybovat se můžete v podstatě po celém ostrově, kde na vás čekají perly a klenoty. Z historických staveb lze jmenovat katedrálu Anglican Cathedral, turistickou atrakci House of Wonders, Old Fort and Cultural Center a Peace Memorial Museum.

Mezi památky a zajímavosti na Zanzibaru lze s naprostou jistotou zařadit i jiné přírodní cíle. Co takhle park se stezkami Jozani Forest, motýlí ráj Zanzibar Butterfly Centre, Chwaka Bay, Blue Safari a Bawe Island. Výčet podobných oblastí by mohl samozřejmě pokračovat.

Ochutnejte kus Zanzibaru

Když se vydáte na tento slavný ostrov, měli byste vědět ještě pár dalších věcí. Třeba, jaká je měna na Zanzibaru. Tou je tanzanský šilink. Dále jsou to možnosti očkování, ale také to, že potřebujete turistické vízum, jehož platnost je devadesát dnů.

Na co byste při návštěvě Zanzibaru určitě neměli zapomínat je místní kuchyně. Ta si podmaní naprosto každého. Vedle mořských plodů vede maso hovězí, jehněčí a kozí. Dále je hodně používaná rýže a kukuřičná kaše. Ostatně, přesvědčit se o tom můžete prostřednictvím specialit, jakými jsou Pilav, Nyama Choma, Samakai wa kusonga a další.

Zanzibar, to je zcela jiný a neotřelý svět plný nevšedních a nezapomenutelných zážitků. Nedotčené místo naší planety, které je dostupné i vám, a to prostřednictvím cenově přijatelných zájezdů. Stačí si pouze vybrat ten pravý.