Vitamíny a minerály

Účinky medu na naše zdraví jsou opravdu všestranné. Obsahuje totiž mnoho zdraví prospěšných látek i vitamínů. Med obsahuje živiny, jako jsou bílkoviny, vláknina, cukry, různé vitamíny, minerály, enzymy a aminokyseliny. Je zde zastoupeno poměrně velké množství železa, vápníku, sodíku, draslíku, fosforu, zinku a vápníku. Med je dobrým zdrojem vitamínu C a vitamínů skupiny A, B, D, E, H, K.

Hubnutí a detox organismu

Vitamín C zvyšuje funkci jater, urychluje metabolismus, posiluje imunitu, pomáhá při detoxikaci organismu a pomáhá při hubnutí. Účinný je ale i v případě zažívacích potíží nebo při problémech s trávením, pomáhá také při nemocích jater, žlučníku a zánětu tlustého střeva a má silné antibiotické účinky.

Další léčebné účinky

Železo, které je obsažené v medu, zlepšuje krvetvorbu. Med pomáhá také při nespavosti, jelikož zlepšuje kvalitu spánku. Mezi méně známé účinky medu patří také, snižování krevního tlaku, regulace cholesterolu v krvi a hojení menších popálenin a úrazů.

Zapojte se s Víkendem do soutěže o 10 balíčků s medem.

Stačí jen správně odpovědět na otázku:

Medy společnosti procházejí laboratorní kontrolou v našich i zahraničních laboratořích. Kolikastupňová tato kontrola je?

a) Jednostupňová
b) Dvoustupňová
c) Třístupňová

Nápovědu naleznete na stránkách www.medokomerc.cz

Odpovědi zasílejte od 20. ledna do 22. ledna vyplněním kuponu ZDARMA na internetové adrese (je nutné se registrovat):vlmedia.cz/denik nebo na e-mailovou adresu soutez@denik.cz

Vyhrává 10., 20., 30., 40., 50., 60., 70., 80., 90., 100. správná odpověď