Krása turistiky tkví v tom, že zde nejsou žádné časové limity a startovní čáru i cíl si určujeme sami. Pro někoho to znamená brzy vstát, nasadit ostré tempo v nejnovějším vybavení, jaké je k dostání, na cestě k vrcholu míjet jednu skupinu za druhou a po jeho zdolání se vrátit včas domů na dopolední pozdní snídani. Na straně druhé je zde stále větší počet turistických nadšenců – zejména mezi mladými lidmi, kteří žijí ve městech a outdoorové aktivity jsou pro ně něco nového. Turistiku považují za příjemné rozptýlení, které jim nabízí možnost znovu navázat vztah s přírodou a přáteli. Nejde jim tolik o zdolání vrcholu a sportovní cíle, jako spíše o to, aby si vyzkoušeli nové aktivity ve stylovém a funkčním outdoorovém vybavení, které si mohou vzít třena i do posilovny nebo na procházku do parku bez ohledu na počasí.

Outdoorové vybavení z nové kolekce Salomon nabízí vše potřebné pro obě zmíněné skupiny – ultra progresivní a ve vysokém tempu žijící milovníky outdooru, ale i nováčky vyrážející na den z města za odpočinkem.

Hlavní roli ve výbavě hraje energií nabitá turistická obuv, která vás požene vpřed za každým novým dobrodružstvím. Třeba zbrusu nový model OUTPULSE GORE-TEX je stejně přizpůsobivý a všestranný, jako je spolehlivý. Poskytuje vynikající ochranu a jistotu a využívá revoluční technologii Energy Blade, kterou se vyznačuje i běžecká obuv Salomon. Spolehnout se rovněž můžete na tlumící pěnu Fuze Surge, která poskytuje špičkovou energetickou návratnost a tlumení – to vše díky dlouholetým odborným znalostem v oblasti trailového běhu. Membrána GORE-TEX zajistí prvotřídní ochranu před přírodními živly, gumová podešev Contagrip® pevně přilne k terénu v nepředvídatelných podmínkách a zesílená špička zajistí potřebnou ochranu. Boty Outpulse GORE-TEX jsou dostupné v nízkém a kotníkovém provedení a také ve verzi bez membrány GORE-TEX. Vybírat však můžete z celé řady dalších modelů obuvi.

Salomon nabízí kompletní výbavu a proto v nové jarní a letní kolekci nechybí třeba široká nabídka batohů od těch nejmenších, které oceníte při kratších výletech až po ty určené pro vícedenní tůry a expedice. Všechny jsou dokonale ergonomické a funkční a využívají nové technologie a materiály, díky čemuž si každý váš výlet dokonale užijete. Příkladem může být batoh TRACE 35 s bezešvým bederním pásem a spoustou skvělých vychytávek.

Stejně tak si každý turista vybere z kompletní nabídky oblečení, ve kterém se budete cítit pohodlně a komfortně i za rozmarů jarního počasí. Třeba prodyšná a odlehčená bunda OUTLINE GORE-TEX 2.5L se jistě stane nepostradatelnou a oblíbenou součástí vaší turistické výbavy. Doplnit ji mohou oblíbené turistické kalhoty WAYFARER, nabízené v celé řadě provedení a střihů z vícesměrného streče a recyklovaných materiálů.

Ale tím nabídka outdoorového vybavení značky Salomon zdaleka nekončí! Podívejte se na www.salomon.com a vyberte si sami z ucelené a široké nabídky všeho potřebného. Nezbývá již nic víc, než otevřít mapu a naplánovat si to své vlastní outdoorové dobrodružství…