Co si vzít na sebe v létě?

Když ucítíme jarní vánek, hned se pustíme do úklidu, renovace a přerovnávání nábytku. Také ve skříních. Zimní oblečení nejen schováváme a jarní a letní vytahujeme, ale také prohlížíme obsah šatníku. To, co si vezmeme na sebe, osvěžíme, a co na sebe nehodláme obléci, to hluboce schováme v naději, že se to jednou bude hodit nebo to předáme dál. Hledáme také nové produkty, které doplní naše stylizace. A takových v kolekci jaro-léto určitě najdete spoustu. Podívejte se na nejzajímavější trendy pro ženy.

Klasický béžový trenčkot je jedním ze základních prvků šatníku, ale sezóna jaro-léto 2022 překvapuje novou verzí tohoto kabátu. Designéři se rozhodli dát mu novou podobu, dekonstruovat ho. Hitem je například trenčkot, který připomíná jarní košilové šaty. V sezóně jaro-léto 2022 dostanou klasické trenčkoty nové, moderní tvary, přičemž neztratí nic na své nadčasové eleganci. Akademický styl vstupuje do módy. Že se móda ráda vrací, se ví už dlouho. A proto každý rok čerpáme inspiraci z předchozích módních desetiletí. V poslední době jsou na tapetě například 80. a 90. léta, nyní přichází na řadu 60. Krabičková saka, tvíd, obleky, výrazné barvy, drobné kabelky, nízké podpatky, čelenky do vlasů a barevné geometrické šperky. Hledejte inspiraci mimo jiné pro módní outfity ve stylu 60. let s Chanel, Dior, Moschino a Michael Kors. Nezapomeňte ani na stylové kabelky https://answear.cz/k/ona/doplnky/kabelky.

Hitem léta budou proužky a oranžová barva

Pruhy nemají nic společného s klasickým jachtařským vzhledem. Trendům jaro-léto 2022 vládnou světlé barevné pruhy v retro verzi. Elegantní šikmé pruhy najdete na večerních šatech v atmosféře 70. let. Dodávají výtvorům mimořádnou lehkost a jsou perfektní volbou pro letní, večerní příležitosti. Trend pruhů najdeme i v každodenním stylingu. Móda jaro-léto 2022 je příležitostí vyzkoušet ležérní pruhované overaly ve stylu surfování. Nyní můžete objevit dámské šaty na answear s módními pruhy od Only, ale i jednoduché, s potiskem, vzorované. Co se týče barev, vládnout bude oranžová. Všichni návrháři jednomyslně volí celkový vzhled s minimalistickými střihy. Hlavní roli tak hraje sytá, zářivá oranžová v mnoha odstínech. Přitahuje pozornost, dodává energii a zároveň si dokáže zachovat elegantní charakter. Obléci si můžete také krátké topy a sukně libovolné délky. Vedle nešlápnete ani s boho stylem.

Jaké boty budou trendy?

Mimořádně oblíbené budou například lodičky na nízkém širokém sloupku. Jde o poctu módě 60. let, která bude tuto sezónu všudypřítomná. Kromě toho budou v módě balerínky, sportovní masivní sandály, ale i boty na vysoké platformě a ty s kotníkovým vázáním a také dámské espadrilky. Ani v létě nemusíte opouštět sportovní styl. Navíc se vyplatí mít v šatníku široký pásek, který budete nosit v pase například k saku, košili, šatům nebo i obyčejnému tričku. Nezapomínejme ani na šperky – v módě budou obrovské řetízky a decentní doplňky s perlami. A jako dezert si necháváme tašky - na jaře a v létě 2022 noste ty ve výrazné fialové nebo intenzivní limetkové barvě.