Pečlivě prověřte co nejvíce nabídek

Čím více nabídek s půjčkami si prohlédnete, tím lepší představu si uděláte o situaci na trhu s bankovními produkty a snáze si vyberete to, co bude vyhovovat právě vám. Záleží na tom, jak vysoký úvěr hledáte a jestli budete hledat tento finanční produkt u bankovního poskytovatele, nebo se pustíte do prohledávání spotřebitelských půjček od nebankovních institucí. Obě varianty mají své určité výhody, které je také dobré zvážit ještě předtím, než začnete vyplňovat žádost u zvolené půjčky.

Spočítejte si, kolik zaplatíte

V rámci zodpovědného čerpání půjčky je dobré pečlivě propočítat, kolik nakonec zaplatíte. V ideálním případě si zjistěte výši úrokové sazby, případné poplatky a celé to spočítejte s ohledem na to, jak dlouho budete splácet. Výhodou jsou přehledné kalkulačky na stránkách poskytovatelů či srovnávacích portálů, kdy rovnou vidíte, kolik vlastně přeplatíte.

Přečtěte si uvedené podmínky

Pro zjištění, do kdy musí být uhrazena první splátka a podobně, je dobré si důkladně přečíst podmínky. Každý transparentní poskytovatel by měl uvádět všechny důležité náležitosti přehledně na jednom místě, ať pěkně víte, co vás při využívání konkrétního finančního produktu vlastně čeká za povinnosti. Věnujte pozornost i textu uváděnému drobnějším písmem a modelovým příkladům splácení.

Poraďte si se sjednáním úvěru přes internet

Takovým specifickým produktem jsou online půjčky. Jejich výhoda spočívá v možnosti pohodlného sjednání z pohodlí domova. Vše se totiž děje prostřednictvím formulářů dostupných na internetu, takže nemusíte nikam na pobočku. Když to jde dobře, je schválení takové půjčky otázkou klidně i několika minut. Příkladem poskytovatele online půjček je například společnost CoolCredit, kdy si můžete půjčit až 20 000 korun jen za pár kliknutí.

Připravte se na splácení

Už máte odeslanou žádost, která byla dokonce schválena, a peníze každou chvíli přijdou na váš účet. Nezapomeňte si tedy pořádně poznamenat, že vlastně bude potřeba něco splácet. Zaznamenejte si důležité termíny raději s předstihem, ať splátky odesíláte včas a nenačítají se vám sankce z prodlení. Při zodpovědném čerpání úvěru využijete všechny nabízené výhody půjčení peněz a nepřiděláte si zbytečné starosti, což by mělo být cílem.