Jestli již přemýšlíte, kde levně sehnat školní potřeby, určitě zvažte dětský bazar. Kupovat použité věci je výhodné z více hledisek, nejen díky ceně. Napadlo vás třeba, že kdyby lidé používali věci déle a nekupovali stále nové, šetřili bychom přírodu? Školní potřeby z bazaru jsou tedy ekologické!

Dítě věci stejně ani nestihne zničit

Dětský či kojenecký bazar bývá obvykle plný hezkého zboží. Jak je to možné? Odpověď je jednoduchá. Než stihnou naši nejmenší něco zničit, tak z toho vyrostou. Překrásnou mikinu, kterou maminka koupí za drahé peníze, na sebe vezmou sotva třikrát a pak jim jsou najednou krátké rukávy. Však to určitě znáte. V bazarech se z tohoto důvodu dají vypátrat opravdu pěkné nově vypadající kousky. Nebojte se tam koupit batoh, penál, desky na sešity, a především oblečení či obuv.

Máte doma i vy nevyužité věci?

I vaše dítko roste a věci, které kdysi rádo nosilo, už nyní neoblékne. Hračky, s nimiž si s takovou radostí hrávalo, teď nepotřebuje, protože místo hraní má zájmové kroužky a poté píše úkoly do školy. Nebylo by tedy dobré nabídnout nevyužívané předměty na bazar hraček? Mohly by udělat radost někomu jinému, třeba dítěti, jehož rodiče si nemohou dovolit kupovat nové hračky. Vás to nic stát nebude, aspoň pokud využijete inzerce zdarma, navíc se vám podaří získat pár stovek, které později využijete třeba zrovna na nákup školních potřeb pro své děti.

Míst, kde je možné nabízet a hledat dětské oblečení a školní potřeby, je mnoho. Určitě ale začněte na serveru Biginzerce.cz. Ten totiž měsíčně navštíví přes 100 000 lidí, což není zrovna malé číslo. Pak se poohlédněte také ve skupinách na sociálních sítích, zejména na Facebooku, můžete zkusit i různá diskuzní fóra.