Mezi ty nejlepší mouky na tuzemském trhu patří mouka Pernerka, která se mele ve svijanském Mlýnu Perner. Její vysoká kvalita je dána použitím nejmodernějších technologií, kterými nedisponují žádné jiné tuzemské mlýny. Výjimečnost a kouzlo mouky Pernerky spočívají především v tom, že ve Mlýně Perner dokážou zajistit velmi jemné mletí mouk, včetně těch celozrnných. To znamená, že mouka má lepší nutriční vlastnosti, delší životnost, lépe váže vodu, a co je nejdůležitější – má mnohem lepší pečicí vlastnosti.


Perníčky

V nabídce Mlýnu Perner je celá řada mouk, které rozhodně stojí za vyzkoušení. A Velikonoce jsou pro to vhodnou příležitostí. Upečte třeba velikonočního beránka z Pernerky rýžové mouky nebo mazanec z Pernerky špaldové hladké (jemné) mouky. Z té také můžete upéct skvělé velikonoční perníčky nebo velikonoční minibochánky. Nebo můžete své blízké překvapit božími milostmi z Pernerky pohankové celozrnné hladké. A když vám nějaká pohanková mouka zbude, můžete z ní udělat skvělé lívance nebo palačinky.


Beránek

Určitě je dobré jednotlivé mouky vyzkoušet v různých receptech. Navíc – pokud budete chtít – si můžete mouky Pernerky dopřát i v bio kvalitě. Inspiraci pro vaše pečení vám poskytne web pernerka.cz či facebook nebo instagram Pernerky s množstvím nejrůznějších receptů. Uvidíte, že z pečení udělají čistou radost nejen vám, ale i vašim blízkým.


Mazanec

A na co se která mouka Pernerka hodí?

Špaldová hladká je vhodnou alternativou k pšeničné mouce. Pokrmům dává jemnou oříškovou chuť a vůni. Lze ji míchat s běžnou pšeničnou moukou nebo ji může i zcela nahradit.

Špaldová celozrnná hladká se vyznačuje jemnou oříškovou chutí a vůní. Lze ji v jakémkoli poměru kombinovat s běžnou pšeničnou moukou, kterou může i zcela nahradit.

Žitná celozrnná hladká je vhodná na pečení chleba, přípravu kvásku nebo do perníkových těst.

Pohanková celozrnná hladká se hodí na pečení palačinek a lívanců nebo na přípravu koláčů, sušenek a placek. Je vhodná i jako příměs do těsta na pečivo.

Rýžová hladká je ideální na pečení dezertů, k přípravě sušenek, chleba, palačinek, nudlí, knedlíků a mnoha dalších slaných i sladkých pokrmů. Mouka může obsahovat stopy lepku.

Nevíte, kde Pernerku koupit? Seznam prodejních míst, včetně online prodejců, najdete zde.