Veletrh FOR GASTRO & HOTEL je tradičním místem, kde se kromě novinek a zajímavostí prezentují také významné osobnosti tohoto odvětví. Rovněž při jubilejním ročníku, který se koná na počátku října, tomu nebude jinak. V rámci expozice FAGOR GASTRO předvede ukázky a prezentace ze španělské gastronomie šéfkuchař Enrique Romero.

V průběhu veletrhu se v doprovodném programu představí také firmy z hotelnictví, prezentovat se budou i designéři navrhující vybavení interiérů a k vidění bude i ukázková hotelová recepce, lobby bar nebo pódium s programem. Návštěvníci si mohou vybírat z několika tematických okruhů: architektura interiérů hotelů, marketing, úklid nebo IT systémy.

Designérky Iva Bastlová a Veronika Mesárošová si připravily přednášku DESIGN x NE-DESIGN x RE-DESIGN, společnost Dublino pak předvede ukázky realizací hotelových prostor. Z marketingové oblasti se mohou návštěvníci účastnit přednášek JE DŮLEŽITĚJŠÍ KUCHAŘ NEBO MARKETING? nebo JE MARKETING KLÍČEM I K VAŠEMU ÚSPĚCHU od Petry Dychusové.

Sekci IT zastoupí Vector International s představením E-RECEPCE nebo Antik technology s přednáškou VŠECHNY SLUŽBY HOSTA NA TELEVIZNÍ OBRAZOVCE. Jak využít obrazovky v hotelu poradí i společnost Samsung, debatovat se bude také s Jaroslavem Šuvarským z S-Power Energies o tom, kdy se vyplatí i bez dotace firemní fotovoltaiky. Portfolio přednášek najdou zájemci na www.for-gastro.cz/program, na přednášky je nutné se předem zaregistrovat.

V PVA EXPO PRAHA se 1. října opět uskuteční také největší odborné setkání KONGRES FOR GASTRO & HOTEL, kde budou pro profesionály z oboru přednášet uznávaní odborníci. Hlavním tématem kongresu bude aktuální „Nová éra pohostinství: Jak oživit svůj podnik?". Více na www.for-gastro.cz.