Nákup vánočních dárků může být náročná disciplína. Obzvlášť pak, pokud s sebou máte i své ratolesti, které musíte během nákupů zabavit. Během Kreativ marketu, který proběhne 13. – 16. prosince během Stříbrných vánočních dnů v areálu výstaviště PVA Letňany, jsme mysleli i na ně. Pro vaše nejmenší je připraveno tvoření hned v několika dílnách, takže se v klidu můžete vydat nakupovat, nebo se do tvoření pustit i s vašimi dětmi a pak si vyzvednout dárek!


Naučte se složit tradičního origami jeřába v Kreativ dílničce.

Dílničky časopisu Kreativ pro malé i velké

Přijďte navštívit tradiční dílnu časopisu Kreativ pro malé i velké a naučte se poskládat nejznámější origami, jeřába Orizuru. Mají vaše děti rády Večerníček? Pak se jim určitě zalíbí workshop, kde si budou moci poskládat klasickou papírovou čepici s vánočními motivy nebo vytvořit papírovou ozdobu ze speciální edice Deníku. Odreagovat i s dětmi se pak můžete u omalovánek pro děti i dospělé. Věděli jste, že vymalováváním aktivujete mozková centra, která vás postupně zbaví stresu? A to před Vánoci potřebujeme snad všichni… A slyšeli jste o žhavé novince náctiletých po celém světě, o slime? Jak se vyrábí a z čeho je nejlepší různé druhy slimů vyrobit? I to se dozvíte na Kreativ marketu!

Více informací o doprovodném programu a workshopech naleznete na: https://market.kreativ.cz/


Z čeho a jak si vyrobit slime? Triky prozradí Mia na pátečním workshopu.

Nápadité dárky pro děti

Pro děti můžete během Kreativ marketu pořídit i celou řadu krásných a originálních dárků. Vybrat si můžete třeba ze spousty roztomilých háčkovaných myšek a zvířátek na stánku Jarmilinoháčkování, nejroztomilejšího medvídka zase koupíte u Milady Winkler. Dárek si ale může vaše ratolest vyrobit i sama, a to v originální tvořivé dílničce s názvem Placka se zajícem, kde si, jak již samotný název napovídá, může vyrobit vlastní placku. Porozhlédněte se i u stánku Woodsgoods, jestli jim nepořídíte do pokojíčku nový nábytek. Stojí opravdu za to!

Seznam všech prodejců najdete na: https://market.kreativ.cz/

Jak se k nám dostanete

Výstaviště PVA Letňany se nachází jen kousek od stanice metra Letňany, nebo můžete využít parkování zdarma a dorazit autem. Vstupenka na Kreativ market je součástí vstupenky na Stříbrné vánoční dny a budete ji moci zakoupit na místě.
Více informací o Kreativ marketu naleznete na https://market.kreativ.cz/