S dětmi je to snazší. Rovnou od nich totiž dostanete seznam věcí, které by si rádi pod stromečkem rozbalili. Co ale nadělit ostatním? Mnoho dospělých přestalo psát dopisy pro Ježíška a většina, když se jich zeptáte, co by si přáli dostat k Vánocům, vlastně ani moc neví. A přesně v tento moment nastal čas zapojit svoji kreativitu a vymyslet, co si od nás pod stromečkem rozbalí a z čeho budou mít radost. Jestli hledáte po nákupu Vánočních dárků způsob, jak investovat svá aktiva, která máte navíc, podívejte se na tento seznam brokerů binárních opcí.

Buďte kreativní

Pokud patříte mezi nadanější jedince a umíte například kreslit nebo malovat, můžete své blízké obdarovat obrazem. Pokud umíte psát, můžete například sepsat krátkou knihu s vašimi společnými zážitky a nechat ji vytisknout. Dále můžete nechat vyrobit kalendář s fotkami blízké osoby a všeho, co je jí blízké. Jestli patříte mezi nadšence do kutilství a máte rádi práci se dřevem, můžete například vyrobit jednoduchou poličku. Dále můžete udělat nákup oblíbených předmětů dotyčného člověka, ať už se jedná o čokoládu, oříšky, víno, lak na nehty v oblíbené barvě nebo ponožky a vyrobit z nich dárkový košík. Jednoduše je dejte společně do krabice, hezkého váčku nebo jinak dekorativně zabalte.

Darujte od srdce

Dárky, které jsou od srdce, vždy mnohem víc potěší. Není nutné utrácet za nákup Vánočních dárků tisíce. Zkuste například oslovit vaše prarodiče či blízké přátele vašich rodičů, zda se jim doma nepovalují jejich společné fotky, nebo jejich fotografie z dob, kdy ještě byli malé děti. Kupte fotoalbum a dejte jim ho pod stromeček plné fotek z dětství. Můžete také některé vaše společné fotky vyvolat a zarámovat. V případě, že umíte něco vyrobit, dárek jim vyrobte. Ať už jsou to například šperky, nebo upletená šála v jejich oblíbené barvě. Pokud nad výrobou dárku strávíte nějaký čas a vložíte do něj svoji tvořivost a energii, bude mít takový dárek mnohem vyšší cenu, než vám může na první pohled připadat.

Praktické dárky, které ocení každý

O Vánocích se snažíme blízké obdarovat něčím originálním. Něčím, co by si sami obvykle nepořídili. Častokrát tyto věci ale zůstanou ležet na poličce, nebo nejsou nijak využity. Proto nelámejte hůl ani nad klasickými dárky, jako jsou například Vánoční kosmetické balíčky. I když se jedná o takovou klasiku, kterou koupit, když už si opravdu nevíte rady, přeci jen má mnohem větší využití, než například těžítko na poličku. Skvělým dárkem mohou být i praktické věci do kuchyně, otvírák, sady příborů, ručníky, utěrky, svíčky, vonné tyčinky, náramek, deka nebo květina. V podstatě cokoliv, co má daný člověk rád. Pokud víte, že rád čte beletrii, zajděte do obchodu s knihami a zeptejte se prodavače, která kniha z beletrie je nyní nejvíce oblíbená. V případě, že váš blízký například tíhne k nadpřirozenu, tajemnu, magii a tak podobně, můžete ho obdarovat náramkem nebo šperkem z různých kamenů, či talismanem na ochranu.

Dárkem může být opravdu drobnost a ani za něj nemusíte utrácet hromadu peněz. Stačí zjistit, co má váš blízký člověk rád, co ho zajímá, čemu se věnuje a na základě toho vybrat takový dárek, který mu pod stromečkem udělá radost a vykouzlí mu úsměv na tváři.