Runway Run Praha odstartuje v sobotu 18. července pětikilometrovým závodem zvaným Sunset Run. Nejenže běžci budou stát na místě, kam se jindy nedostanou, ale ještě jim k tomu bude zapadat slunce. V neděli 19. července se bude běhat celý den. Na check-inu se budou vydávat startovní čísla již od 5:30 a první běžci se po runway rozběhnou v 8:30 na pětikilometrovém Breakfast Runu. Jakmile doběhne do cíle poslední běžec, připraví se na start celé rodiny.

Tříkilometrový dm Family Run má limit 45 minut, takže ho zvládnou rodiče s kočárky, malé děti i aktivní senioři. Lukrativní program si navíc připravilo samo Letiště Praha. Po doběhu do cíle odvezou autobusy běžce od Runway Parku. Unikátní areál se nachází na bývalé letištní dráze a návštěvníci se mohou těšit na speciální letištní techniku a vystavená letadla. Připraven je také bohatý doprovodný program, atrakce a pestrá nabídka občerstvení.

Běžecký program pokračuje dál v pozdním odpoledni. Po čtvrté hodině se na startu objeví elitní atleti. RunCzech s Českou atletikou připravil pro všechny fanoušky běhu štafetový závod Elite s významnými českými reprezentanty. Pod vedením dvou kapitánek Kristiiny Mäki a Diany Mezuliáníkové se diváci mohou těšit na štafetu s úseky na 1000 – 500 – 500 – 1000 metrů.

Na vlastní oči mohou ze zóny pro diváky souboj sledovat účastníci druhého nedělního dm Family Runu. Ten odstartuje v 17:00. Ostatní mohou fandit u obrazovek České televize či v Runway Parku, kde bude vysílán na velkoplošné obrazovce.

Registrace na Runway Run Praha jsou otevřené na www.runczech.com, kde také najdete kompletní informace o akci.