Moderní kosmetický trh nabízí široký výběr tvářenek, značka Bourjois přichází s pestrou škálou barev a struktur. Nezapomeňte, že druh tvářenky určuje techniku nanesení.

Jaké druhy tvářenek existují?

Kompaktní pudrová tvářenka.
Pro její aplikaci budete potřebovat speciální štětec s přírodními štětinami. Tímto způsobem dokážete nanést produkt v rovnoměrné a tenké vrstvě a snadno ho rozetřete. Před nanesením pudrové tvářenky na pokožku použijte pudr nebo make-up, a také odstraňte přebytečný produkt ze štětečku. Pokud tento krok vynecháte, odstín bude příliš jasný, a to pokazí celý make-up.

Tekutá tvářenka
Pozor, tekutá tvářenka má schopnost rychle zaschnout. Tento typ tvářenky by se měl aplikovat pomocí kosmetické houbičky nebo konečky prstů na make-up. V případě potřeby lze na tvářenku nanést fixační pudr.

Krémová tvářenka
K výhodám tohoto typu tvářenky patří hustá struktura, proto se docela snadno nanáší na make-up pomocí kosmetické houbičky. Díky tomu se tvářenka rovnoměrně rozprostře na povrchu pokožky. Na tvářenku se doporučuje aplikovat vrstvu fixačního pudru.

Tipy na korekci tvaru obličeje pomocí tvářenky

  • Dávejte přednost tvářenkám, které obsahují třpytivé částice. Takový výrobek se nanáší na nejvyšší část lícních kostí, díky čemuž lze dosáhnout velmi atraktivního efektu.
  • Tvářenku můžete nanést pod lícní kosti, tím způsobem zvýrazníte tvar obličeje. Tváře tak získají jemný odstín, čímž se zdůrazní přirozená krása.
  • Pro denní make-up (zejména v létě) vyberte tvářenku v přírodních odstínech: růžových, béžových, broskvových. Bronzová a vínová tvářenka bude vhodná pro večerní líčení.
  • Tvářenku-bronzer nikdy neaplikujte na bledou pokožku. Jsou vytvořeny tak, aby zvýrazňovaly opálení.
  • Pokud máte mastnou pleť, zvolte matnou pudrovou nebo sypkou tvářenku. Tento druh dobře skryje mastný lesk. Pokud máte suchou pleť, upřednostněte tvářenky s krémovými texturami, které často obsahují zvlhčující oleje.