Jako každý rok, i letos vyhlásil americký institut Pantone barvu, která bude vévodit roku 2019. Stala se jí hravá a optimistická barva Living Coral, která připomíná nejen mořské korály, ale také červánkovou oblohu. A právě načervenalé a růžové odstíny se budou po celý tento rok objevovat v módě, v líčení i v barvení vlasů.

Jahodová blond

Světlé blond vlasy s měkce červenými odstíny vypadají velmi přitažlivě. Právě proto je jahodová blond v současnosti jednou z nejoblíbenějších barev vlasů, kterou nosí americké celebrity i modelky od Marca Jacobse.

Jahodově plavé vlasy vám dají novou jiskru. Na slunečním světle totiž získávají neodolatelné zářivé odlesky, které působí velmi mladistvým a svěžím dojmem. Tato barva vypadá skvěle jak s pestrými barvami oblečení, tak i s černou, díky které perfektně vynikne.

Pastelově růžová

Máte chuť se svojí barvou opravdu zaexperimentovat? Potom vyzkoušejte pastelově růžovou, jejíž lehce provokativní vzhled je jako stvořený pro rebelky, které se nechtějí ztratit v davu. I když pastelově růžová patří mezi barvy na vlasy, které se nosily i v předešlých sezónách, letos bude v popředí opět. Zájem o ni ve světě totiž neustále stoupá. Pastelově růžová nejlépe vynikne na odbarvených blond vlasech. Pokud si netroufáte mít růžovou po celých vlasech, nevadí, perfektně bude vypadat i na konečcích.

Inkoustově černá

Současné trendy myslí i na tmavovlásky. Elegantní inkoustově černá barva vlasů je aktuálně největším hitem, co se týče tmavých odstínů. Pokud k této barvě navíc zvolíte krátké mikádo, budete vypadat velice elegantně, sebejistě i tajuplně zároveň. Můžete se spolehnout, že s výrazně lesklým odstínem inkoustově černé rozhodně zapůsobíte a uděláte na své okolí značný dojem. Černou hřívu snadno doma vykouzlíte třeba s profesionálními barvami Wella.

Hnědá + měděná

Hnědé vlasy nejlépe rozzáří a oživí měděné melíry, které si můžete nechat udělat po celé hlavě nebo třeba jen vyzkoušet pár pramínků okolo obličeje. I měděná barva vlasů je totiž díky svým červeným odleskům na předních příčkách žádanosti. Navíc vypadá za všech okolností velice žensky i sebevědomě a obzvláště dobře se na vás bude vyjímat zejména tehdy, pokud jste podzimní typ nebo máte zelené oči.

Nezapomeňte na péči

In letos budete i s popelavě šedou, měděnou nebo medovou blond. A aby byla vaše barva vlasů stále zářivá a dlouhodobě výrazná, nezapomeňte o ni pravidelně pečovat pomocí speciálních přípravků na barvené vlasy. Zkuste třeba profesionální šampony a regenerační masky Schwarzkopf nebo L’Oréal Professionnel, která prodlouží intenzitu barvy a zároveň zajistí hloubkovou regeneraci a obnovu vitality vlasů po chemickém barvení.