Na severu Vietnamu se můžete kochat úchvatnými vodopády, krásnými plážemi, vápencovými jeskyněmi i hustými lesy, příroda se zde až nápadně podobá té Thajské. Kromě toho se ale země pyšní také řadou krásných měst, a to nejen hlavní metropolí Hanoj. Co si ve Vietnamu tedy rozhodně nenechat ujít?

  1. Zátoka Ha Long v Tonkinském zálivuNejznámější vietnamskou zátokou je Ha Long. Nachází se v Tonkinském zálivu a turisty láká především díky vápencovým skalám, které se tyčí nad mořem. Od roku 1994 je zátoka součástí Seznamu světového dědictví UNESCO, není tak divu, že toto místo doporučuje každý průvodce pro Vietnam. Pokud se chcete vyhnout davům turistům, doporučujeme prozkoumávat krásná zákoutí po vlastní ose třeba na kajaku.
  2. Rýžová políčka u města SapaVidět tradiční rýžová pole je sen většiny turistů, kteří míří do Vietnamu. I proto se ze Sapy pomalu stává komerční a přelidněné místo, které ztrácí na svém půvabu. Přesto je pohled na rýžová políčka v Sapě k nezaplacení, ta úchvatná scenérie není jen tak někde k vidění. Navíc se můžete vydat po různých turistických stezkách za doprovodu průvodce a místních žen a zažít tak nezapomenutelné chvíle.
  3. Tři největší města VietnamuUvažujete jaké velkoměsto při putování po Vietnamu navštívit? Rozhodně Hanoj, Hai Phong a Ho Či Minovo Město. Jedná se o tři největší metropole. Zatímco Hanoj láká na jezero s ostrovem uprostřed centra, Hai Phong je významným vietnamským přístavem, které si i do dnešní doby zachovalo svůj koloniální půvab. Obě města jsou na severu a od sebe vzdálená asi 100 kilometrů. Bohužel Ho Či Minovo Město se nachází na jihu země poblíž delty řeky Mekong.
  4. Jeskyně Hang Son DoongChcete vidět největší jeskyni na světě? Vydejte se do jeskyně Hang Son Doong, do které by se vešel celý Manhattan. Tento přírodní úkaz byl objeven v roce 1991 místním obyvatelem, blíže byl ale prozkoumán teprve nedávno v roce 2009. Jeskyně je široká 150 metrů, vysoká 200 metrů a dlouhá přes 5 kilometrů. Nachází se 50 kilometrů od města Dong Hoi.
  5. Nejkrásnější pláže VietnamuVietnam je přímořským státem, které se pyšní pobřežím dlouhým téměř 3 000 kilometrů. Nejkrásnější pláže se nachází na jihu ostrova Phu Quoc, oblíbené jsou ale i městské pláže Nha Trang v centrální části Vietnamu, kde si na své přijdou také milovníci podmořského světa. Za celou řadou vodních sportu v podobě nejen šnorchlování, potápění a surfingu se pak můžete vydat i na jih do Mui Ne.