Základem je zelenina s ovocem

V létě by na stole rozhodně neměla chybět pořádná porce zeleniny s ovocem, zejména vodní meloun, který lidskému tělu dodá nejen vitaminy, ale také příjemně osvěží a pomůže dodržovat pitný režim, jelikož se skládá z 90 % z vody. Zeleninový salát efektivně nahradí hlavní jídlo, jako je oběd nebo večeře. Důležité je se vyhýbat hutným a těžce stravitelným pokrmům, jako jsou omáčky, po těch je tělo v parném dni daleko unavenější.

Jaké ovoce se dá nakoupit za výhodné ceny, prozradí například Lidl leták na příští týden, který zároveň nabízí rozsáhlou nabídku zeleniny. Doporučené je ovoce se zeleninou nejen k jídlu, ale také jako nápoj, ať už v podobě vylisované šťávy či smoothie, které se může zalít buď vodou nebo rostlinným mlékem. Pro dochucení šťáv využijte čerstvou mátu, která je navíc proslulá svým chladicím efektem.

Ruku v ruce se stravováním jde i pitný režim

Kromě ovocných či zeleninových šťáv nebo smoothie samozřejmě velkou službu udělá i čistá voda, kterou je možné opět dochutit mátou nebo třeba plátkem citronu. Obecně je však vhodnější volit vlažné nápoje, nikoliv ledově vychlazené, které by rozpálenému tělu mohly přivodit teplotní šok a zároveň zvyšují pocení. V Jižní Americe je například velmi populární pití yerba maté nebo vlažného čaje, jejichž konzumací předcházíme dehydrataci i přehřátí organismu.

Díky využití akčních nabídek na Kaufino.cz, které nabízí jak Lidl leták příští týden, tak Kaufland leták, je možné za výhodné ceny zakoupit i kokosovou vodu, která má hned několik benefitů. Jedním z nich je například to, že dokáže skvěle hydratovat, a to i po náročném sportovním výkonu. Stejně tak je kokosová voda nápomocná při optimalizaci hladiny cukru.

Konkrétní tipy na letní pokrmy

Každý den, a to nejen v letních měsících, je vhodné začít sklenicí vlažné vody s citronem, která dokáže efektivně nastartovat lidský organismus. Lehkou letní snídani představuje ovesná kaše s ovocem nebo řecký jogurt s müsli. Spíše než kávu si dopřejte čerstvou šťávu z pomeranče či jiného ovoce, káva totiž přispívá k nadměrnému pocení. Vydatnou dopolední svačinu obstará buď samotné ovoce nebo smoothie, do kterého se zároveň může přidat protein, zelenina nebo voňavé bylinky.

Ať už Kaufland leták nebo leták Billa zajistí výhodné ceny na potřebné suroviny, přičemž oba letáky jsou k nahlédnutí na Kaufino.cz. Kromě zeleninových salátů jako skvělá obědová volba poslouží zeleninové placičky, kuskus nebo třeba tortilly se zeleninou a kuřecím či krůtím masem. Obdobně je na tom i večeře, pro kterou se hodí i sushi nebo poké bowls, přičemž akční ceny za ingredience je opět možné získat například díky Billa letáku.