Pokud máte zkušenost a dobrý barber shop jste našli, měli byste být vděční. Protože na skvělého barbera je velmi těžké narazit. Poradíme vám pár charakteristik, na které byste si měli dát pozor:

TECHNICKÝ TALENT

Že byste měli hledat skvělou techniku střihu, není pochyb. Zajděte k barberovi, který je zkušený a pravidelně vytváří skvělé a precizní účesy. Dokonalý holič bude znát různé techniky, bude mít vynikající smysl pro detail a bude schopen pracovat s klienty, kteří mají různé typy a styly vlasů. Všestrannost je důležitou součástí talentu každého holiče a skvělý holič bude mít zkušenosti s prováděním mnoha různých typů účesů.

DŮVĚRA

Výborní holiči mají určitou jistotu. Vědí, že jsou talentovaní, vyhovuje jim jejich práce a těší se, že mohou pomoci klientům najít ideální střih. Skvělý holič by vám měl být schopen poskytnout zpětnou vazbu o tom, jak bude konkrétní střih fungovat s tvarem vaší tváře, a může vám dokonce doporučit a navrhnout střihy, které pro vás možná budou nové a nezvyklé. Holič, který věří ve své dovednosti a znalosti, vám navrhne účes a sestřih vousů, který vypadá skvěle a který budete milovat.

PŘIZPŮSOBIVOST

Talent a sebevědomí jsou základní dovednosti každého holiče, ale znamenití holiči jsou také přizpůsobiví a vždy ochotní se učit. Účesy a trendy se mění a skvělý holič zůstane skvělý pouze tehdy, když bude schopen tyto změny držet krok a bude přijímat nové trendy.

ČISTÝ SALÓN

Perfektní holič bude zametat a uklízet hned po každém stříhání. Holič, který udržuje svůj barber shop čistý, projevuje úctu svým klientům a svému podnikání. Pokud jsou nůžky a strojky správně uloženy a je o ně pečováno, znamená to, že je holič najde během několika sekund a ví, že tyto nástroje budou dobře fungovat během jakéhokoli účesu.

TRPĚLIVOST

Trpělivost pracovat s účesem, dokud není perfektní, je vlastnost, která odděluje dobré holiče od skvělých holičů. Některé účesy budou trvat déle než jiné, ale obecně platí, že pokud holič stráví každý účes pouze 15 minut, pravděpodobně spěchá. Skvělý účes vyžaduje čas a pozornost věnovanou detailům, takže se nespokojte s holičem, který spěchá s účesem, aby mohl začít s dalším.

KOMUNIKACE

Skvělí holiči mají být také zdatní komunikátoři: Schopnost komunikovat s lidmi je v tomto odvětví nutností. Holiči potřebují přivítat klienty v jejich salónu, efektivně komunikovat, aby se ujistili, že rozumějí tomu, co klient hledá. Dokonalý holič navíc zajistí, že vracející se klienti budou během každé schůzky vítáni a oceňováni.

Toto byla teorie, nyní musíte sami... Přejeme vám, ať skvělého holiče najdete!