Dovolená vlastním autem

Cestování autem je pohodlné jen v případě, že se chystáte do blízkých zemí – ať už do slovenských či rakouských hor, ke slovinským jezerům, anebo na chorvatské pláže. Výhodou je, že si můžete nacpat kufr auta spoustou zavazadel a neřešit váhu a rozměry vaší batožiny. Navíc si vše můžete naplánovat podle svých představ bez limitujících odjezdových časů nebo dat a vyrazit na dovolenou třeba i na poslední chvíli. Pohodlí a svoboda cestování autem je ale samozřejmě vykoupena několika nevýhodami. Nevýhodou může být dlouhý čas řízení, je proto ideální mít v autě alespoň dva řidiče a pravidelně se střídat. Dobře si také nastudujte trasu a vyberte čas odjezdu, je možné, že v některých dnech bude na silnicích rušno a vy se zaseknete v kolonách na dálnici nebo na hranicích. Počítejte také s nutností nakupovat dálniční známky.

Dovolená pohodlnými autobusy

Nevýhody cestování autem vám můžou vyřešit autobusy. Do Chorvatska jezdí pohodlné klimatizované autobusy, stačí tedy nasednout a nechat se v pohodlí při sledování filmů odvézt až na pláž. Počítejte samozřejmě s tím, že si nebudete moct vybrat jakýkoli čas a datum odjezdu, naopak budete muset plánovat trochu dopředu a přizpůsobit. Pokud si ale vyberete specializovanou cestovní kancelář, budete mít na výběr tolik termínů, že rozdíl téměř nepoznáte. Samozřejmostí jsou přitom služby delegáta, přítomnost dvou řidičů, kteří se střídají po celou dobu cesty, pravidelné zastávky na protažení a jídlo. Výhodou cestování autobusem bude i nízká cena, díky které si dovolenou u moře může dovolit téměř kdokoli. Cestu na dovolenou tak můžete strávit odpočinkem, spánkem, čtením nebo hraním karet s dětmi, což v autě možné není.

Nejširší nabídku dovolené v Chorvatsku autobusem najdete na webu specialisty na Jadran!

Dovolená letecky

Letecká dovolená je vhodným způsobem dopravy především pro vzdálenější destinace, jako je třeba Řecko. V současné době je ale možné letět i do Chorvatska a cestu na dovolenou si tak zkrátit na minimum. Například přímý let z Ostravy do Splitu je skvělou možností, jak se dostat ze severu Moravy až do chorvatského ráje za přibližně dvě hodinky. Cesta na dovolenou letadlem vás ale také vyjde o něco dráž, doporučujeme sledovat nabídky cestovních kanceláří a využít nabídek first minute nebo last minute. Cestovní kancelář vás navíc doveze i poté z letiště až do vašeho ubytování a vy se tak musíte starat opravdu jen o to, co si zabalit s sebou.

Chcete vyrazit do Chorvatska letecky? Zjistěte více o letecké dopravě na Jadran.