Tadeášovo nelehké dětství

Milovaná maminka Tadeášovi odešla v dětství, když mu byly čtyři roky. Nějakou dobu se o něj starala jeho babička. Ta však kvůli nedostatku sil a vysokému věku svěřila Tadeáše do péče dětského zařízení, kde ho pravidelně navštěvuje. Tadeáš je však navzdory svému osudu usměvavý kluk. „V dětském domově se mi líbí. Mám tu hodně kamarádů, můžu chodit na kroužky a dělat, co mě baví," říká.

Cena Fair play

Ostatně aktivit tu má požehnaně. „Chodím na kroužek hasičů a hrát florbal. Baví mě také běh, hod krikeťákem a opičí dráha," vypočítává Tadeáš, který kromě sportovního nadání má i dobré srdce. Za to byl odměněn i cenou Fair play. „Reprezentoval jsem dětský domov v závodě," vzpomíná. „Pomohl jsem jedné dívce, která uprostřed závodu upadla, kvůli tomu jsem sice nemohl závod vyhrát, ale cenu za Fair play považuji za své největší vítězství," říká pyšně.

Sportovní nadání

Nejdůležitější vlastnost je pro něj cílevědomost. „Ale jen v tom, co mě baví," směje se Tadeáš, který v září půjde do šesté třídy. Sportovní nadání si přitom užívá i ve škole. „Nejradši chodím na tělocvik. Baví mě také vlastivěda," má jasno Tadeáš. Tadeáše a další děti v kamenickém domově už řadu let podporuje také Nadační fond Albert.

Tři NEJ podle Tadeáše

Tři NEJ podle Tadeáše

Nejoblíbenější místo: Itálie
Nejlepší film: Apollo 13 s Tomem Hanksem v hlavní roli
Nejoblíbenější povolání: profesionální hasič