Všichni tuhle hru známe, mnozí z nás na ni vzpomínají se špetkou nostalgie. Přitom si ji můžeme zahrát i dneska. A není třeba chodit do hospůdky, ani vyrazit do horské chaty. Stolní fotbal si můžete pořídit domů i do kanceláře.

Není stolní fotbal jako stolní fotbal

Jak už to tak v posledních letech bývá, na trhu je hned několik provedení této hry. Liší se nejen cenou, ale také kvalitou, rozměry a zpracováním. Lišit se jednotlivé varianty mohou dokonce i ve figurkách hráčů. Jaký stolní fotbálek si tedy vybrat?

Na trhu se nejčastěji setkáte se třemi druhy:

  • Minifotbálek
  • Fotnálek pro 2 hráče
  • Stolní fotbal pro 4 hráče (asi nejznámější varianta)

Na materiálu záleží

Na prvním místě je určitě kvalita. Nevybírejte fotbálek jen podle ceny, je to totiž hlavně ona, kdo zrcadlí kvalitu použitých materiálů. Proč za pár měsíců kupovat nový fotbálek jen proto, že jste si teď chtěli ušetřit nějakou tu stokorunu?

Čím je fotbálek těžší, tím víc si hru užijete

Vůbec nejde o to, že by se vám fotbálek špatně stěhoval. Od hmotnosti fotbálku se totiž odvíjí kvalita hry. Čím bude těžší, tím víc si hru užijete. Navíc se nebudete bát ani opřít do odpalu míčku.

Dobře zvažte i rozměry fotbálku

V obchodech najdete hned několik velikostí fotbálku, důležité je najít na něj místo a podle toho volit rozměry. Bylo by k vzteku, kdybyste si vybrali fotbálek, který se vám do pracovny, odpočinkové místnosti nebo dětského pokoje nevejde o jeden jediný centimetr.

Náš tip: Při výběru místa počítejte i s tím, že okolo stolu budete potřebovat chodit, mít prostor na ruce atd.

Pozor na bezpečnost

Hlavně v případě, že stolní fotbal pořizujete do dětského pokoje, mějte na mysli i bezpečnost vašich ratolestí. Pro ně jsou lepší například teleskopické tyče, které eliminují riziko zranění průchozími tyčemi.

Pro koho stolní fotbal vybíráte?

Zatímco do kanceláře si pořídíte bytelný fotbálek z kvalitní dřevěné desky, do dětského pokoje vám postačí o něco obyčejnější provedení. Obzvlášť když nevíte, zda děti hra chytne.

Náš tip na závěr: Na trhu najdete i multifunkční stoly, které v sobě kromě stolního fotbálku ukrývají i další vyžití. Stačí vyměnit desku stolu a můžete si zahrát šachy, bowling, poker, stolní tenis a další hry.