Vhodné prostředky pro správnou péčí o pleť obličeje na podzim si najdete zde.

1. Zkuste použít nový čisticí prostředek.

S příchodem studeného počasí vyměňte své čisticí prostředky. Lihová tonika a balanční lotiony, které pomáhaly v létě odstranit mastný lesk se už nebudou hodit. V podzimním období je aktivita mazových žláz mnohem menší než v létě, takže čištění by mělo být mírnější. Lepší je použít produkty s lehkými krémovými texturami: mléko na odličování nebo pěnu na mytí obličeje.

Pokud jste držitelka suché a citlivé pleti bude pro vás ideálním řešením prostředek na olejové bázi. Takový produkt nejen dobře vyčistí obličej, ale také dodatečně chrání pokožku před vysoušením.

Peeling by měl být pravidelný (jednou týdně - pro normální pokožku, dvakrát týdně - pro velmi mastnou a jednou za dva týdny - pro suchou), ale také jemný.

2. Kyseliny

Od poloviny září je možné začít používat prostředky se zesvětlujícím účinkem, krémy proti pigmentaci a přípravky pro problémovou pleť. Obsahují aktivní kyseliny (hydrochinon, retinol a další), takže při použití v létě mohou přispět ke vzniku pigmentace. V podzimním období, když není tak silná aktivita slunce, můžete je vracet do své péče. Pravda, za předpokladu, že opalování sestoupilo. Pro veškeré odborné postupy platí pravidlo: Čím je pečlivější postup, tím byste se více měla opalování vyhýbat.

3. Regulární hydratace

Pro hydrataci pleti nestačí jen hydratační krém. Aby pokožka se nezačala sušit, dvakrát týdně nanášejte na obličej masky různých typů.
Dobrý efekt dávají masky s kokosovým olejem a také smetanové, medové a ovesné.
Pro nejlepší efekt ideálně bude použít masky s kyselinou hyaluronovou nebo biocelulózové.
Takové masky zvlhčují hlubší vrstvy pleti, takže pomohou vyřešit problém suchosti.
Také by bylo dobře nezapomenout na podložky pod oči.

4. Na podzim je třeba použivat jemné péčující krémy místo prostředků s hustou texturou.

Přičemž to líp neudělat až s příchodem chladu, ale předem. Pokud máte mastnou, kombinovanou nebo normální pleť začínejte v druhé polovině října, pokud jste držitelka suché nebo citlivé pokožky tak na začátku.

Ještě lepší bude použít hydratační emulze nebo séra s mořskými řasami nebo kyselinou hyaluronovou.