Nepodceňujte načasování nákupu

Teplota skladování je pro trvanlivost masa stěžejní. Důležitou roli hraje už jeho nákup a přeprava z obchodu domů. „Nákup masa je ideální odložit až ke konci, aby bylo vystaveno vyšší teplotě mimo lednici co nejkratší čas. Chvilkové změny teplot masu nevadí, problémem jsou, pokud trvají déle a celé se zahřeje na vyšší teplotu než 4 stupně Celsia," vysvětluje Robert Birov, manažer kategorie masa v obchodech Albert.

Z nákupní tašky rovnou do lednice

Při přerušení skladovací teploty u masa na delší dobu totiž hrozí přemnožení mikroorganismů. Když přepravujete maso z obchodu domů, snažte se ho proto co nejdříve zase uložit do chladu. Zejména v teplých dnech vám skvěle poslouží chladící taška ideálně s namraženými vložkami, která zahřívání chlazených výrobků výrazně zpomalí.

Důležitá je také teplota v lednici, která by se měla pohybovat v rozmezí od 0 do 4 stupňů Celsia. V případě, že nemáte speciální lednici s nulovou zónou, ve které si nastavíte požadovanou teplotu dle svého, ukládejte maso vždy do spodní části lednice. Pokud dodržíte všechny zásady správného skladování a převozu, maso zůstane čerstvé až do konce záruční doby. V případě, že maso bylo vystaveno vyšším teplotám delší dobu, je potřeba ho co nejdříve zpracovat.

S uskladněním poradí i moderní technologie

Osvětovou kampaň, která se zaměřuje na skladování masa, nyní spouští obchody Albert. Celý masný sortiment postupně získá nový přehlednější přebal. „Naši zákazníci nově na balení masa najdou například QR kód, který je odkáže na mobilní web, kde získají řadu tipů, jak maso skladovat nebo jak ho použít v kuchyni. A to včetně konkrétních receptů," popisuje Eva Benešová, odpovědná za vývoj vlastních značek v obchodech Albert, která novinku do obchodů Albert zavádí.