Ujasnění představ

Ze všeho nejdříve si odpovězte na otázku, proč spolu vlastně chcete bydlet. Hodláte posunout váš vztah dál, založit rodinu nebo si chcete pouze užívat společné chvíle? Promluvte si o tom, jak vidíte vaši budoucnost. Pokud se v zásadních věcech rozcházíte už teď, pak vězte, že společné bydlení nebude tím nejlepším řešením.

Správné načasování

Kdy je ta správná doba na společné sestěhování, se nedá přesně určit. Každý vztah se totiž vyvíjí odlišným tempem – u někoho to proto může být už po měsíci, jiný je na to zralý až po několika letech. Oba dva musíte nejlépe cítit, jestli jste na to připraveni nebo nikoli, nesnažte se zbytečně tlačit na pilu a mít všechno hned. Nechte vztah přirozeně plynout, společné bydlení vyplyne ze situace. Chcete-li se řídit názorem odborníků, pak vězte, že podle nich nastává asi po roce vztahu čas na společné bilancování, při kterém dochází k posunutí vztahu někam dál. A společné bydlení může být právě takovým posunem.

Výběr místa

Vybrat budete muset také společné místo pro život. Záleží na vás, jestli se rozhodnete přistěhovat do domácnosti k partnerovi nebo si najdete úplně nové bydlení, ve kterém každý z vás bude začínat od nuly a budete se tak vzájemně a stejnou měrou podílet na utváření výsledného domova. Najít vhodné bydlení ale může mnohdy trvat pořádně dlouho, proto je lepší svěřit se do rukou odborníků, tedy realitních kanceláří. Ty vám pomohou nejen s hledáním vašeho nového společného hnízdečka, ale postarají se i o prodej bytu stávajícího. Realitní kancelář totiž disponuje rozsáhlými databázemi, ve kterých každým okamžikem hledají tisíce potenciálních zájemců. Vše se tak uskuteční rychle a bez zbytečných průtahů a vy můžete brzy bydlet ve svém!