Jsou dobrým sluhou, ale špatným pánem, proto bychom se nikdy neměli dostat do takové pozice, aby nám snad díky nim hrozila dluhová past. Aktuální legislativa také vyžaduje, aby každý žadatel doložil svůj pravidelný příjem a prokázal tak, že na splácení půjčky má dostatek prostředků a do podobných potíží se tedy nedostane. Přesto je třeba si vše dobře propočítat, protože ochrana spotřebitele je jedna věc a vlastní finanční plánování do budoucna zase druhá – je tedy nutné mít oči otevřené!

Hit moderní doby, to jsou malé půjčky na pár týdnů

Zájemce v každém případě jistě potěší, že administrativa je na nízké úrovni a nebudete kvůli ní ztrácet zbytečně čas, když už se jednou pro danou věc rozhodnete. A to samozřejmě není vše, protože mikroúvěry jsou zcela bezúčelové, není proto třeba zdůvodňovat, proč si je hodláte sjednat. Jednoduše máte svůj důvod a tím to končí, každý musí mít naprosto jasno v tom, kvůli čemu žádá o dodatečné peníze do rodinné kasy. Rychlé půjčky jsou hitem sezony, ale rozhodně to neznamená, že bychom si je měli sjednávat nějak bezmyšlenkovitě. Každý úvěr vyžaduje pár propočtů a důkladnou rozvahu, zodpovědnost je totiž hodně důležitá věc. A k čemu všemu může pár tisíc navíc posloužit?

  • Mobilní paušál aneb platba za celou rodinu. Se dvěma dětmi v domácnosti náklady rostou.
  • Náhrada za spotřebič, který v domácnosti dosloužil – a to klidně ještě během dnešního dne.
  • Peníze, díky nimž vyjdete v pořádku do další výplaty. Jen proto, že se oddálil termín o 5 dnů.

Samozřejmě by se našlo ještě více důvodů, ale tyhle jsou bezesporu nejčastějšími, s jakými se české domácnosti potýkají. Nakonec, určitě jste je někdy také zažili? Prarodiče neměli dost peněz na půjčení, sousedé se zdráhali dát, byť jen malý obnos a nevěděli jste, co v takové situaci dělat. Online úvěr může být řešením, protože se obejde bez nepříjemných otázek, je pouze nutné doložit trvalý příjem a prokázat, že žadatelem jste skutečně vy, což rozhodně není nic složitého nebo dokonce zdlouhavého. Hned poté se peníze odešlou a budete je moci použít, v podstatě naprosto na cokoliv. Měli byste si ale položit pár otázek a lépe si tak ujasnit, proč půjčku vlastně chcete (a možná dospějete také k názoru, že tentokrát bude třeba menší částka nebo se bez úvěru úplně obejdete).

Požádat mohou i pracující studenti, důležitý je jen příjem

Všichni zájemci mají dveře otevřené! Když už máte v celé věci jasno, je třeba splnit jen několik základních bodů, které jsou obecně na žadatele kladeny a jejichž úplnost vyžaduje i aktuální česká legislativa. Bez osobního kontaktu, a snad právě proto také tak rychle, jak jen umožňuje aktuální internetové připojení. K dispozici je také u řady poskytovatelů takzvaná první půjčka zdarma, která je aktuální pro nové klienty, kteří si ještě nikdy v minulosti touto formou nesjednávali žádný produkt. Zaručuje, že pokud splníte beze zbytku podmínky (tedy jinak řečeno, splatíte dlužnou částku do konkrétního data), nebudete hradit žádné úroky, pouze jistinu půjčky, tj. tolik, kolik jste si původně vypůjčili.

Pozor na dluhovou past, exekuce může být nebezpečně blízko

Rozhodně si nesjednávejte půjčku proto, abyste s ní splatili nějakou další. To je snad nejhorší věc, jakou můžete v tomto směru udělat. Nejprve doplaťte dřívější dluhy a teprve poté se zajímejte o nějaké další produkty. V opačném případě bohužel riskujete pád do dluhové pasti, odkud se dostává i řada lidí s vyššími příjmy poměrně dost těžko. Není lepší si vše raději dvakrát promyslet a teprve až poté začít jednat?