Jaké jsou podmínky pro získání půjčky?

Tento aspekt si zjistěte jako první! Ne každá rychlá půjčka je určená pro všechny žadatele. Naopak, v současné době se musí poskytovatelé dokonale přesvědčit o bonitě potenciálního klienta. Chrání tak nejenom sebe, ale samozřejmě i vás jako žadatele. V případě neschopnosti splácet byste se dostali do velmi nepříjemné a mnohdy i neřešitelné situace. O jaké podmínky se tedy nejčastěji jedná? V první řadě o aktuálním potvrzení svědčícím o vašem příjmu. Jinak ale mohou sloužit jako záruka i mnohé jiné záležitosti. Tradičně se jedná o majetek, a to jak movitý, tak i nemovitý. Někdy pomůže při konkrétních půjčkách přítomnost ručitele, tedy třetí osoby vlastnící nějaký majetek. Počítejte s tím, že pokud máte nějaké velké dluhy, nejspíše nebudete mít šanci na úvěr dosáhnout. Taková půjčka s exekucí je fakticky většinou nereálnou záležitostí.

Jaké jsou RPSN a další poplatky?

U kterékoli půjčky vás bude nejspíše jako první zajímat výše celkového přeplatku. Jedná se fakticky o sumu, kterou budete muset složit poskytovatelské společnosti za to, že vám úvěr zprostředkuje. V první řadě se zaměřte na RPSN, tedy roční procentuální sazbu nákladů. Jde fakticky o procentuální vyjádření celkové výše onoho zmiňovaného přeplatku. V tomto ukazateli je zahrnuto hned několik důležitých poplatků. Na mysli máme především platby spojené se samotným zařízením půjčky. Mnohdy se tradičně platí také za vedení úvěrového účtu. Zapomenout nelze ani na úrokovou sazbu a mnohé další poplatky. Uvádění výše RPSN je povinné a prakticky žádná poskytovatelská společnost tento ukazatel nemůže zatajit. Jako spotřebitel ihned vidíte, jestli je pro vás půjčka výhodná, nebo nikoliv. Co se týká ostatních poplatků, velmi důležité jsou především ty, které souvisí s případným prodloužením doby splatnosti a jinými nestandardními službami. I na tyto platby je ale zapotřebí se soustředit.

Sankce za nedodržení harmonogramu splácení

Pokud nedodržíte předem stanovené datum splátky, můžete si být jistí, že vám to jen tak neprojde. Každá společnost má stanovená poněkud odlišná pravidla, nicméně sankce jsou hodně podobné. Realizovaná může být půjčka ihned, leč dlužníkům neschopným dostát svým závazům poskytovatel nic neodpustí. Přímo v pravidlech pro poskytnutí úvěru je většinou jasně stanoveno, kolik dlužník za prodlení zaplatí a jaké jsou sazby za odložení splátek. Ty většinou bývají poněkud nižší.

Odpovídá rychlost vyřízení vašim požadavkům?

Ať už máte sebevětší potíže, určitě by pro vás nemělo být nejdůležitějším ukazatelem přesné datum přijetí platby. Mnohé společnosti dokážou peníze zasílat v intervalu několika málo minut. O nějaké vyšší kvalitě úvěrů z hlediska jiných charakteristik ale nemůže být v žádném případě řeč. A náš tip na konkrétní úvěr. Zajímavou volbou je bezesporu půjčka na GoldCredit.cz. Je poměrně přehledná a poskytovatel je časem i svými klienty prověřený.