Mattoni 1/2Maraton České Budějovice je k trávení takového času ideální příležitostí už proto, že ozdravíte nejen tělo a ducha, ale zároveň si užijete nádherné scenérie jihočeské metropole, jenž je sportu i historickým krásám zaslíbená. Na trati se navíc můžete potkat s elitními evropskými atlety, jenž si zazávodí o titul nejlepšího z nich díky projektu EuroHeroes, který nabízí srovnání nejlepších vytrvalců starého kontinentu. A být v jednom závodu s někým tak dobrým, je přece také výzva.


Na trati se můžete potkat s elitními evropskými atlety, kteří se utkají o cenné body v rámci projektu EuroHeroes.

"Do osmého ročníku se rozběhnou tisícovky běžců. Fascinujících na Mattoni 1/2Maratonu České Budějovice je několik věcí. Třeba to, že je naše město skvělým fanouškem, historické náměstí tvoří nádhernou kulisu a atmosféra je v den závodu zcela mimořádná, což už místní potvrdili mnohokrát. Tento závod, i když občas některé běžce bolí, dokázal rozběhat nejednoho Budějovičáka, a to je myslím dobrá vizitka,” zve na závod primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda.


Trať nabízí nádherné scenérie jihočeské metropole, jenž je sportu i historickým krásám zaslíbená.

A protože jsou České Budějovice hlavně univerzitní baštou, každoročně rektoři vybraných vysokých škol vyhlašují pro všechny běžecké nadšence z řad studentů a učitelů své vysoké školy výzvu v podobě Rektorského běhu. Přijďte si také zaběhat, nebo podpořit profesionální, rekreakční i vysokoškolské sportovce alespoň podél trati. I vaše podpora jim může pomoct. A nebo se proběhněte nebo projděte jako rodina i s těmi, kteří ještě běhat neumějí na dm rodinném běhu. Těšíme se na vás. Více informací najdete na www.runczech.cz!


Startovní rovinka bude kromě elitních a hobby běžců patřit také rodinám s dětmi v rámci dm rodinného běhu.