Příroda nás obdařila mnoha zázraky, ovšem některé z nich nelze v současném moderním světě zaručit. Mnoho párů se dnes marně snaží založit rodinu. Často jsou na vině zdravotní, pracovní nebo sociální problémy. Svou troškou přispívá i dnešní zrychlený a mnohdy nezdravý způsob života. Lidé často staví na první místo kariéru či záliby, nebo se jim zkrátka nedaří najít vhodného partnera pro dlouhodobý vztah a založení rodiny odkládají.

Péče reprodukčních center je u nás na světové úrovni

Věk prvorodiček se zvyšuje a může se stát, že po třiceti letech věku ženy už nebude otěhotnění tak snadné jako u našich maminek a babiček, které většinou rodily o deset let dříve. Páry, které se marně snaží o miminko se proto stále častěji obracejí na odborníky v reprodukčních klinikách, kteří si s mnoha problémy umí poradit a v případě včasného odhalení i jednoduše vyřešit. Patří mezi ně i klinika Next Fertility Prague na pražském Smíchově – součást jedné z největších světových sítí zdravotnické sítě Next Clinics, která zahrnuje téměř třicet klinik a laboratoří. Vysoce profesionální přístup jde tady ruku v ruce s individuální a komplexní léčbou.

Tým odborníků pod jednou střechou

Klinika nabízí možnost asistované reprodukce, tedy přímou cestu k otěhotnění. K mimotělnímu oplodnění (IVF) však lékaři nepřistupují hned. Po úvodních vyšetřeních se nejprve snaží najít nejméně invazivní metodu. Jejich strategie je jednoduchá – postupovat od nejsnazších řešení k těm složitějším. Mnoho problémů lze proto vyřešit už na hormonální úrovni. Případná léčba neopomíjí žádnou důležitou oblast medicíny. Párům, které kliniku navštíví, je vypracován individuální plán na míru jejich aktuálním potřebám. To vše s pomocí nejmodernějšího vybavení a laboratoře - díky tomu, se léčba nezdržuje a řešení může přijít velmi rychle.

Každodenní praxe dokazuje, že příroda s pomocí vědy stále dokáže divy. Problémy s početím mohou mít snazší řešení, než si myslíte, a i po třicítce si můžete užít bezproblémové těhotenství a radovat se z miminka.