Caldera, Santorini

Ostrov Santorini je sám o sobě ztělesněním romantiky. Pokud navíc budete mít možnost zažít místní neopakovatelné prostředí na nádherné vyhlídce se západem slunce, bude to jeden ze zážitků, na které v životě nezapomenete. Na Santorini se dokonce pořádají výlety, během kterých můžete pozorovat západ slunce z lodi se sklenkou výborného vína v ruce, obdivovat pozůstatky sopek a křišťálově čisté moře a nechat se zavést až na místo, odkud budete mít ten nejkrásnější výhled.

Lefkos, Karpathos

Jsou letoviska, která nepotřebují vysoké skály, mořské jeskyně nebo sopky k tomu, aby měly nezapomenutelné západy slunce. Skvělým příkladem je letovisko Lefkos na ostrově Karpathos, které je doslova na konci světa. Západ slunce je zde opravdu přenádherný a nejlépe si jej užijete na terase svého ubytování se svými nejbližšími a sklenkou něčeho dobrého.

TIP: Vyrazte na dovolenou na řeckých ostrovech a zažijte ty nejkrásnější západy slunce.

Pefki, Rhodos

Rhodos je nádherný ostrov se spoustou písčitých plážích, úžasným mořem a krásnou přírodou. Doporučujeme vyrazit do letoviska Pefki, odkud si můžete večer po dnu stráveném na pláži vyrazit na vyhlídkový kopec s kapličkou a křížem. Právě z tohoto kouzelného místa budete mít rozhled do všech stran, který vám v době západu slunce vezme dech. Nádherné západy slunce na vás ale čekají také na mnoha dalších místech na ostrově!

Vassiliki, Lefkada

Lefkada je velmi oblíbený ostrov Jónského souostroví, kde najdete jedny z nejkrásnějších pláží Řecka a také majestátné vápencové útesy tvořící nádherná panoramata. Jedním takovým útesem je mys na samotném jihu ostrova s názvem Dukato. Z pohledu z výšin útesů od majáku se vám snadno zatočí hlava. Pokud pohled doprovodí barevný západ slunce s oranžovými záblesky světla, pochopíte, proč toto magické místo považovali v antice za vstup do Hádovy podzemní říše.

TIP: Dovolená snů? V roce 2018 zvolte dovolenou na Lefkadě!