Dělat účetnictví je ideální vedlejšák

Hledáte práci na vedlejší pracovní poměr, abyste si přivydělali? Někam docházet je obvykle nepraktické a náročné na čas. Rodina vás doma už ani nevidí, navíc dojíždět znamená mít obvykle náklady na cestování, mnohdy i na stravování a různé další přidružené výlohy. Optimální je najít si vedlejšák jako práci z domova. Jenomže možností na home office není mnoho, a navíc nejsou ani nejlépe placené. Jiné to však je v případě, že začněte nabízet služby vedení podvojného účetnictví. Živnostníci i malé firmy neustále poptávají účetní. Obvykle nemusíte do firmy dojíždět. Vše vám pošlou nebo osobně přivezou. Stačí jen účetnictví dobře ovládat. A to vás naučí v kvalitním rekvalifikačním kurzu.

Začněte novou kariéru

Znalosti podvojného účetnictví se hodí i ve chvíli, kdy si nejste jistá svojí stávající kariérou. Účetnictví je pohodlná a stále dobře placená práce, která navíc přináší i možnosti již zmíněného přivýdělku. V zaměstnání v pozici účetní získáváte stále nové zkušenosti, které máte možnost pak využít i při soukromých aktivitách, kdy děláte účetnictví rodině, známým, nebo podnikatelům a firmám.

Mnohdy nad svou kariérou přemýšlíme, jakmile zůstaneme na mateřské nebo rodičovské dovolené. I proto jsou velice často mezi účastníky rekvalifikačních kurzů podvojného účetnictví maminky. Co se naučíte, dokážete využít již během rodičovské. Snadno si najdete brigádu v účetní kanceláři, nebo začnete nabízet služby účetní sama.

Bez znalosti účetnictví se do podnikání raději nepouštějte

Dospěla jste ve svém životě do fáze, kdy vás láká vrhnout se do vlastního podnikání. Neváhejte a jděte do toho. Dobré však je od počátku rozumět účetnictví, bez kterého se vlastně podnikat nedá. Na začátku oceníte především to, že ušetříte a nebudete muset hned platit účetní služby externí firmě. Do budoucna bude pro vás velkou výhodou, že budete účetnictví rozumět natolik, že budete schopna rychle prověřit kvalitu práce vaši účetní. Zabráníte tak nepříjemným chybám ve vedení účetnictví. Ty dokážou být pro firmu velice drahé, a dokonce i likvidační.

Nechte si kurz podvojného účetnictví zaplatit úřadem práce

Kvalitní kurz podvojného účetnictví něco stojí. Ne vždy jej však musíte financovat ze svého. Pokud je kurz akreditovaný MŠMT ČR, máte šanci, že vám jej zaplatí úřad práce. A nemusíte být ani nezaměstnaná. Stačí, že se na úřadě zaregistrujete jako „žadatel o práci" (což není to stejné jako nezaměstnaný). O proplacení kurzu máte možnost požádat i v případě, že jste na mateřské či rodičovské dovolené.

Kam na rekvalifikační kurz podvojného účetnictví?

Skvělé rekvalifikační kurzy podvojného účetnictví nabízí Orange Academy. Kurzy jsou akreditované MŠMT ČR. Určeny jsou pro úplné začátečníky, kteří by chtěli s účetnictvím začít, ale i pro ty, kdo se již s podvojným účetnictvím setkali, ale chtějí si oživit své znalosti.

Po rekvalifikačním kurzu jsou účastníci schopni vést účetnictví malé a střední firmy. V obsahové náplni kurzu je vše od zavedení nové účetní jednotky, až po vyhotovení účetní uzávěrky. Celý kurz je bohatý na příklady z praxe, na kterých lze látku lépe pochopit a současně si ji procvičit.

V ceně kurzu jsou zahrnuty kvalitní učebnice připravené pro konkrétní rekvalifikační kurz. Jako bonus nabízí firma ke kurzu přístup do propracovaného e-learningu, ve kterém si můžete své znalosti nejen více rozšiřovat, ale také prověřit v různých testech, nebo komunikovat s lektory.

Rekvalifikační kurzy podvojného účetnictví pořádá Orange Academy v Praze, Brně, Ostravě a dalších 19 městech po celé České republice. Aktuální seznam kurzů účetnictví najdete na stránce https://orangeacademy.cz/kurzy-ucetnictvi/rekvalifikacni-kurzy-ucetnictvi. Kurzy se konají obvykle o víkendu. Pokud je kurz v týdnu, koná se v odpoledních hodinách. Na lekce se dochází zpravidla jednou týdně celkem 9 až 15 krát. Zvýšit si kvalifikaci na mateřské nebylo nikdy tak jednoduché. Jděte do toho a váš pozdější dobrý pocit, že jste udělaly něco užitečného nejen pro sebe, ale také svou rodinu, vás určitě potěší!