Proč chtít hotovost?

Proč si vlastně půjčit v dnešní době ještě hotovost? V době, kdy většina plateb a převodů probíhá elektronicky? Stále je po tom poptávka a poskytovatelé půjček počítají s tím, že v některých případech klient může požadovat vyplacení přímo hotovosti na ruku. Je celá řada takových situací, kupříkladu:

  • Hotovost je vám bližší
  • Nechcete složitě řešit výběry

A samozřejmě množství dalších důvodů. Také v dnešní době navíc existují situace, kdy jinak, než hotovostí nezaplatíte. Půjčka v hotovosti vám tak odbourá cestu k bankomatu, kterou byste museli absolvovat v případě převodu na účet. Pokud tedy získáte peníze rovnou v hotovosti, tak vám to celý proces výrazně zrychlí a zjednoduší.

Vyřízení online? Není problém

Potřebujete peníze na ruku, proto si myslíte, že je pro vás online systém vyřízení půjčky zapovězen? Rozhodně tomu tak není. Jak jsme již zmínili, poskytovatelé vědí, že tento způsob půjčování peněz, kdy zákazník dostane hotovost, je u části klientů stále preferovaný. Tomu se samozřejmě přizpůsobili i online poskytovatele nebankovních půjček. Taková půjčka na ruku je pak spojena s jednoduchým online vyřízením. To pro vás představuje zejména:

  • Vysoký komfort sjednání půjčky
  • Rychlé vyřízení půjčky

Získáte tedy stejný komfort vyřizování půjčky, jenž je shodný s půjčkami, které se vyplácejí na účet. Jediný rozdíl je pouze proces vyplacení, kdy vám půjčená částka bude vyplacena v hotovosti. Hotovost si pak v závislosti na podmínkách úvěru můžete vyzvednout buď na pobočce společnosti, může vám být doručena domů, nebo můžete využít různých výplatních terminálů.

Jediné omezení, které je s vyplácením hotovosti zpravidla spojeno, souvisí s výší vyplácené částky. V mnoha případech se tímto způsobem sjednávají takzvané mikropůjčky, když si půjčujete jen několik tisíc korun. Na druhou stranu se tyto půjčky vyznačují zejména vysokou rychlostí vyřízení, kdy můžete mít peníze v ruce ještě dnes.

Zmapování situace na trhu

Na internetu najdete řadu přehledných srovnání poskytovatelů půjček. Tyto srovnávače je vhodné využít, abyste získali přehled o současné nabídce na trhu. Mohlo by nás třeba zajímat, že půjčky v hotovosti jsou schopny vyplácet i některé banky. Není to tedy pouze doména nebankovních institucí. V případě banky je pak samozřejmě potřeba ale počítat s delší dobou vyřízení takového úvěru.

Pokud potřebujete peníze ihned, zaměřte se při srovnávání jednotlivých poskytovatelů půjček zejména na rychlost vyřízení. Někteří nebankovní poskytovatelé jsou schopni poskytnout půjčku v řádu minut, jinde to může trvat jednotky dní. Nezapomeňte ani na podmínky, abyste byli schopni půjčku splatit a nedostali se do potíží.

Typický příklad

Na závěr si uvedeme modelový příklad, kdy vám může hotovostní půjčka velmi pomoci. Jsou to situace, kdy se zaměstnavatelé třeba opozdí s výplatou, s čímž dodnes bojuje celá řada lidí. Zaměstnavatel vás zkrátka uvrhne do situace, kdy nemáte peníze, které nutně potřebujete. V tom případě je půjčka před výplatou vyplácená v hotovosti velmi vítanou možností, jak tuto situaci vyřešit. Toto jsou přesně ty situace, kdy se vám velmi hodí mít peníze ihned a mít je hotově.