Hartl jako autor knihy i filmu připravil hrdinům oproti románu několik změn, milovníky knihy tak čeká pár překvapení. V hlavních rolích čtyř kamarádů se představí Martin Pechlát jako Prvok, David Švehlík jako Šampón, Hynek Čermák bude Tečka a Karel ponese tvář Martina Hofmanna. Obsazení hlavních rolí je výjimečné, stejně jako fakt, že se všichni herci během natáčení opravdu svlékli.

První ohlasy na film hovoří o tom, že se opravdu povedl a nabízí vyvážený mix humoru a emocí a pohled na křehkou mužskou duši.

Chci ukázat, že mužský svět je vztahový, komplikovaný, není placatý. Vlastně jsem tím filmem chtěl říct, že my muži nejsme idioti,“ říká Patrik Hartl. „Mám obsazení snů, hereckou Ligu mistrů, a jsem přesvědčený, že film je lepší než knížka,“ dodává Patrik Hartl.

Prvok, Šampón, Tečka a Karel jsou čtyři kamarádi ve středním věku, kteří si na večírku přiznají, že nežijí tak, jak si vlastně představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou a plněním téměř nesplnitelných úkolů. Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí. Kdo splní úkol, není sráč ...

Podle režiséra mají v sobě muži kousek z každé z hlavní čtveřice. Poznáte v některé z postav svého muže nebo přítele?

Ti čtyři kamarádi jsou všichni částí mě. Ve mě je trochu Tečky, protože jsem plachý a mám se ženami poměrně složitou komunikaci, takže kdybych neměl štěstí a nepotkal svoji ženu, je možné, že bych teď žádnou neměl. A moje maminka by ze mě byla nešťastná,“ říká k postavě Tečky, kterého hraje Hynek Čermák.

Karel je část mě, která chce pořád pracovat a je pohlcena tou prací. Zapomíná na lidi kolem sebe, a když se mu začne vztah k ženě drolit, hasí to a neví si rady. To by se mi mohlo velmi lehce stát. Naštěstí mám ženu, která mě drží a aktivně táhne k sobě. Kdyby mi dala příliš volnosti, tak bych pořád jen pracoval a domů chodil jen přespat,“ udává k postavě Karla s tváří Martina Hofmanna.

Se Šamponem mám společnou jakousi touhu po bonvivánství zároveň namíchanou s melancholií a určitou tragikou. Stejně jako on toužím mít se dobře, balit holky, kupovat si drahá auta a tak se čepýřit. U mě se tedy to bonvivánství nikdy nezrealizovalo, na rozdíl od Šampóna mám naštěstí hezké reálné vztahy, nepotřebuji jako on vyplňovat prázdnotu známostmi na jednu noc,“ popisuje Šampóna, jehož postavy se chopil David Švehlík.

Prvok je ten otec ve mně. Já jsem se poměrně hodně snažil angažovat, když byl můj syn malý a také když se mi narodila dcera. A mnohokrát jsem cítil, že i když mám své děti hrozně rád, tak role otce je pro mě někdy příliš náročná a já mám strach, že ji nezvládnu. Je to často vyčerpávající a já mám pocit, že se ode mě jako otce očekává příliš mnoho. I já jsem byl Prvokem…,“ uzavírá Patrik Hartl postavou Prvoka, kterého hraje Martin Pechlát.

Filmovou píseň Romana Holého s názvem Dobrá zpráva nazpívali Dan Bárta, Vojtěch Dyk, Matěj Ruppert a Vladimir 518.