Rozhodně byste měli zaměřit svou pozornost na zelené dluhopisy, které v současnosti patří mezi nejoblíbenější investice po celém světě.

Co byste měli o zelených dluhopisech vědět?

Tyto dluhopisy jsou určené k podpoře udržitelných zdrojů. Lidí je na této planetě stále více a s tím rostou nároky na těžbu přírodních zdrojů. Když se budou ničit přírodní zdroje, stav životního prostředí se bude stále zhoršovat. V České republice zajišťuje emise zelených dluhopisů společnost UNIPRO Capital a.s.

Stará se o likvidaci problematického odpadu, ze kterého vytváří cenné suroviny. Vlastní zařízení, které za rok přemění až 16 tisíc tun pneumatik na uhlík, olej a plyn. Suroviny se z pneumatik získávají prostřednictvím pyrolýzy. Plyn se využije pro výrobu elektřiny. Uhlík se využije především v gumárenském, chemickém a automobilovém průmyslu. V tomto průmyslu se využije také olej. Prodej surovin je velmi výhodný a díky tomu získáte z investice výnos až 9,5 % za rok. Jedná se o zcela bezpečnou investici, společnost má prospekt schválený ČNB. Do zelených dluhopisů společnosti už investovalo přes 1500 lidí a vy se k nim můžete přidat.

Jak investovat peníze do zelených dluhopisů? Stačí společnost kontaktovat a ona se s vámi spojí. Sdělí vám vše potřebné a domluví se s vámi na částce, kterou budete investovat. Po jejím splacení vám budou zelené dluhopisy vystaveny. Jedná se o investici na 2 roky. Výnosy můžete vybírat na půlroční nebo měsíční bázi a po uplynutí 2 let vám bude celá investice vrácena zpět. Pokud jste doposud hledali vhodný způsob investování, už ho hledat nemusíte. Společnost můžete kontaktovat s pomocí formuláře na webu Uniprocapital.cz.