Voda je základ pro krásnou zahradu. Bez ní není života. Proto se snažíme s vodou šetřit a používat chytré systémy, které zajistí dostatek vláhy pro rostliny i v období horkých letních dnů.

Jedním z pomocníků je sudové čerpadlo Kärcher BP 1 Barrel Set. Díky němu můžeme pohodlně odčerpávat nachytanou vodu z nádrže nebo sudu kdykoli budeme potřebovat. Je vybaveno plovákovým spínačem, který umožňuje snadné a rychlé ovládání. Vestavěný předfiltr chrání čerpadlo před nečistotami, které jej pak nezanáší, a tak déle vydrží. Nezáleží na tom, jak hluboký sud nebo nádrž máme, díky flexibilnímu uchycení a nastavitelné délce hadice se přizpůsobí podle potřeby. Hadice neobsahuje ftaláty, a tak je zdravotně nezávadná a máme jistotu, že k rostlinám přivádíme „zdravou" vodu.

Pro pohodlné zalévání si prodlužme zahradní hadici o zalévací tyč Kärcher Premium. Je vhodná pro menší i středně velké plochy. Díky teleskopické tyči a pohyblivé postřikovací hlavě s ní snadno dosáhneme i na vzdálená místa, nebo květináče zavěšené nad hlavou. Proud vody můžeme lehce nastavit jednou rukou.

Mistrem v šetření vody je Kärcher Rain System který, ji dokáže dovézt až k rostlinám a pomocí kombinace kapénkové závlahy a zalévání jim poskytuje dostatek vláhy. Systém se skládá z hadic, hadic pro kapénkovou závlahu, kolíků pro jejich ukotvení a manžet, kterými regulujeme intenzitu zavlažování. Snadno jej můžeme natáhnout do záhonů, pod keře, ale i k truhlíkům. Tak se voda dostane přesně tam, kde je jí zapotřebí. Manžety pro kapénkovou závlahu, umožňují přímé zavlažování rostlin. Otočnými tryskami se navíc dá podle potřeby nastavit průchod vody od 0 do 10 l/h, čímž vodu šetříme.

Kärcher Rain Systém dokonale pracuje i v kombinaci s Kärcher SensoTimerem, který nabízí i snímač vlhkosti. Díky němu měří vlhkost půdy, takže pokud vlhkost klesne pod navolenou hodnotu, zavlažování se automaticky spustí. Dle potřeby si můžeme nastavit až 5 stupňů úrovně vlhkosti, podle kterých bude SensoTimer pracovat.

www.karcher.cz