www.retlux.cz

Česká prosvětlená tradice

Tradiční české Vánoce patří bezesporu k událostem, na kterých si většina rodin dává opravdu záležet. Smažený kapr a bramborový salát jsou samozřejmostí. Hustě ozdobená a světly ověšená jedlička zrovna tak. Osvětlení nemusí být však pouze doménou vánočního stromu. Typickým symbolem je betlém, a ten můžete letos vylepšit díky novinkám od značky Retlux. Pro letošní Vánoce si připravil výrobce hned několik novinek v kategorii osvětlených betlémů.

Pokud vyhledáváte roztomilé figurky, které by potěšily i vaše děti, tak jsou tu pro vás modely Retlux RXL 400 a RXL 399. Oba modely disponují úsporným LED osvětlením, které je UV Free, což znamená, že i při večerním rozjímaní vás nebudou bolet oči. Navíc jejich osvětlení připomíná barvu mihotajícího plamene svíčky. Společné chvíle budou tak nejenom roztomilé, ale i romantické a uklidňující.

Na příznivce decentních dekorací značka Retlux rovněž myslela. Všechny jesličky i betlémy jsou vyrobeny ze dřeva a v kombinaci s jemným a detailním vyřezáváním máte zaručeno, že se budou vyjímat, ať už je postavíte kdekoliv. Za zmínku stojí jesličky se zvířátky RXL 345, které můžete zkombinovat s dřevěným vánočním krámkem RXL 346. Spojuje je stejný vzhled, a vy si tak můžete vytvořit např. na okenním parapetu zákoutí jako z pohádky.

Přivítejte Weihnachtsmanna u vás doma

V sousedním Německu naděluje dárky v některých oblastech Christkind neboli Ježíšek. V severních oblastech je ale obzvláště oblíbený Weihnachtsmann. Vousatý muž, který má leccos společného s americkým Santou Clausem, je pokryt zrzavým dlouhým vousem, pláštěm a kapucí. Ten jistě ocení, stejně jako náš Ježíšek, bohatě zdobený vánoční věnec. U našich sousedů je tato tradice velmi podobná, a proto se hodí využít vánočního věnce od Retluxu. Výrobce má rovnou dvě různé varianty (RXL 357 a RXL 410), které vám vydrží hned několik oslav Vánoc. Oba modely mají 20 LED žárovek, které prosvítí teplým světlem, například prostor na krbové římse nebo váš jídelní stůl.

Zažijte ty pravé americké Vánoce

Sváteční zvyklosti v USA jsou u nás poměrně dost známé, a navíc i velmi oblíbené. Jsou spojeny většinou s bohatou světelnou výzdobou zahrady, vnějšku domu, ale i interiérů. Prosvětlené Vánoce stoprocentně přilákají Santu Clause a jeho soby v čele s Rudolfem, který mu červeně zářícím nosem svítí na cestu. Při pojídání tradičního amerického vánočního pudinku plného rozinek můžete potěšit nejen své oko svítícími soby. Retlux má hned několik variant, a navíc spolehlivě přežijí i nepříznivé povětrnostní podmínky na vaší zahradě. Třeba takový model soba se sáněmi RXL311 má rovnou 390 LED diod, které svým zářivým teplým bílým světlem umocní sílu každého vánočního okamžiku. Vedle soba se pak hodí postavit vánočního sněhuláka, které Retlux rovněž nabízí. Ty navíc potěší i tím, že je můžete jednoduše po sezóně složit a uklidit do sklepa či na půdu. Neopomeňte ani interiér. Vedle vánočního stromu se může vtipně vyjímat váš nový vánoční hlídač. Plyšový trpaslík se svítícími vousy RXL 396.

Retlux, aby bylo jasno, naši sněhuláci vám neroztají.

Soutěž o 5 adventních věnců

Kolik LED světýlek má adventní věnec?

A) 20 LED
B) 15 LED
C) 5 LED

Odpovědi zasílejte od 22. do 26. listopadu na e-mailovou adresu soutez@denik.cz

Vyhrává 50., 100., 150., 200., 250. správná odpověď.

Nápovědu hledejte na https://www.retlux.cz/vanocni-dekorace/rxl-410