Rozhodujícím faktorem je materiál

Vlněné přikrývky se vyrábí z nejrůznějších materiálů od bavlny, přes vlnu až po hedvábí. Pokud chcete spát jako v bavlnce, sáhněte po merino vlně. Má totiž výborné termoregulační schopnosti. Je příjemná na dotek a přizpůsobí se vaší tělesné teplotě. Díky tomu vám pod ní bude v zimě teploučko, ale nezpotíte se. Skvěle poslouží i v parných letních dnech.

Merino vlna nekouše a nepráší

Výrobky z merino vlny jsou antibakteriální. Oproti ostatním materiálům vynikají velmi nízkou prašností, takže se skvěle hodí pro alergiky. Lůžkoviny z merina produkují suché teplo, což prospívá zdraví. Snižují revmatické potíže a působí příznivě na záda, ledviny a močové cesty.

Spánkem pod přikrývkou z merino vlny odstraníte kladné ionty, které škodí našemu organismu a způsobují únavu či bolest hlavy.

Na léto, na zimu i na celoroční používání

Chcete-li si dopřát opravdovou kvalitu za velmi příznivou cenu, navštivte e-shop Ovečkárna.cz. Najdete tam lůžkoviny od české značky Vlnka. Jsou prošívané do čtverců, takže se merino vlna nikam neshrnuje a stále drží tvar. Vybírat můžete z letních, zimních a celoročních přikrývek nejrůznějších velikostí. Letní francouzská přikrývka 220x200 potěší i ty nejnáročnější. Na své si tu přijdou i lidé, kterým je běžná peřina krátká. V nabídce je totiž i prodloužená varianta, která na délku měří 220 centimetrů.