Hlavním městem je Palma de Mallorca, která je jednoznačně skvostem ostrova. Rozkládá se na pobřeží zálivu Bahia de Palma. Jedná se o živé město plné výborných kaváren, barů a restaurací. Okouzlí vás však především svou elegancí a historií. Najdete zde plno malebných uliček a útulná zákoutí. Dominantou staré části města je nepochybně úchvatná gotická katedrála Panny Marie (nazývaná též La Seu - katedrála světla) pocházející z roku 1230, která patří mezi kulturní památky Španělska. Krásnou vyhlídku na město a přístav si můžete vychutnat z hradu Bellver, který je vzdálen asi tři kilometry od historického centra. V Palma de Mallorca se také nachází nejstarší olivovník ostrova.

Dalším městem, které stojí za to navštívit je Sóller. Město leží uprostřed majestátního pohoří Sierra Tramuntata, takže ho nedobijete jinak než přes hory nebo historickým vláčkem přímo z hlavního města Palma de Mallorca. Uprostřed města se nachází náměstí s monumentem katedrály svatého Bartoloměje. Pokud už jste v Sólleru navštivte rovnou jednu z nejhezčích vesniček Mallorky zvanou Fernalux.

Další okouzlující a více známou vesnicí je Deià nacházející se na severozápadním pobřeží v údolí na úpatí hory Teix. Vesnice byla a je oblíbená především umělci pro svoji klidnou atmosféru, strmé uličky a krásný výhled na modré moře i hory.

Zajímavým místem je i město Alcudia obklopené středověkými hradbami, po kterých je možno se procházet. Pokud projdete branou, ocitnete se ve městě plném romantických uliček a domů pocházející ze 13. století. Navštívit zde můžete i místní trhy.

Dalším oblíbeným místem, kam lidé jezdí navštěvovat trhy je vesnice Sineu. Konají se tu jedny z nejstarších trhů na Mallorce jejichž tradice sahá až do roku 1306. Jedinečnost trhu spočívá především v různorodosti nabídky – návštěvníci se mohou koupit čerstvé ovoce, zeleninu, květiny, oděvy, obuv, dárkové předměty, ale i nářadí a hospodářská zvířata.

A třetím oblíbeným městem, kam lidé jezdí rádi kvůli trhům je Santa Maria del Cami, starobylé obchodní městečko. Koná se zde jeden z nejpůsobivějších trhů na ostrově, na kterém koupíte snad všechno, na co si vzpomenete. To není však jediné, co město nabízí, zajímavá je nepochybně i barokní farnost ze 17. století nebo renesanční radnice, která kdysi sloužila jako vězení.

Okouzlujícím a oblíbeným městečkem je také Pollença, založené již na začátku 13. století, se svými uličkami připomínajícími maorskou dobu. Z náměstí za místní katedrálou stoupají schody křížové cesty k poutnímu kostelu. Schodů je prý 365, stejně jako dní v roce, a jsou lemovány stejným počtem cypřišů.

Na západním pobřeží Mallorky se nachází město Banyalbufar, které se může chlubit nejen malebným okolím s farmami a vinicemi, ale i zajímavým historickým centrem. Navštívit můžete například historickou věž Tour de Ses Animes, v níž se lidé ukrývali před útoky pirátů v 17. století.

Vesnička Portocolom, ležící u jedné z největších zátok na ostrově, si zachovala svůj punc tradiční rybářské vesnice. Díky své pláži Cala Marcal a čistým mělkým mořem je ideální pro rodiny s dětmi. Její rybářskou atmosféru samozřejmě dokresluje maják a loděnice.

To vše je jen hrstka míst, která Mallorca nabízí a která můžete navštívit během své dovolené. Vhodné ubytování a dovolenou vašich snů si můžete vybrat na stránkách CK Blue Style.