Dárek k Valentýnu letos jinak

Pokud chcete vaší drahé polovičce ukázat jak vám na ní či na něm záleží, můžete se poohlédnout po obligátním šperku nebo lahvi prémiového alkoholu. Nebylo by ale lepší vybrat takový dárek, který nebude do roka zapomenutý? Dobře vybraný společný zážitek ukazuje na to, že jste se nad dárkem opravdu zamysleli. Obzvláště v případě, že jde o něco tak netradičního, jako je romantický pobyt na zámku.

Jestli si váš protějšek potrpí na romantická gesta, je úspěch prakticky zaručen. V českém prostředí byste těžko hledali zážitek či dárek, který by romantickou atmosféru navodil lépe. Ale i pro ty, které romantika zase tolik nebere, je pobyt na zámku výborný valentýnský dárek - stačí si vybrat takový pobyt, který vyhovuje vašim představám.

V mnoha případech lze takový pobyt spojit s wellness či přímo lázeňskými procedurami. Dalším lákadlem pak může být zámecký park či okolní příroda. Téměř zaručený je pak gastronomický zážitek, který bývá často přímou součástí pobytového balíčku. Pokud máte v oblibě historii, můžete zvolit zámek, ve kterém bude ubytování přímo v původních komnatách.

Které zámky v ČR umožňují romantické pobyty?

Zámků, které nabízí nejrůznější pobyty, je u nás dostatek. Často lze takový pobyt zakoupit ve výhodném balíčku s dalšími aktivitami, jako jsou masáže nebo wellness procedury, stačí si pouze vybrat to, na co máte zrovna chuť. Pro inspiraci se pojďme podívat na některé české a moravské zámky, na kterých může být váš společný pobyt nezapomenutelným zážitkem.

  • Wellness pobyt na císařském zámku Zbiroh – zámek Zbiroh, ležící na západě Čech, si zamilovali hned tři čeští panovníci. To samé může potkat i vás. Renesanční zámek je zasazen do překrásné přírody a při pobytu na něm si můžete užít wellness procedury nebo speciální večeři v zámecké středověké krčmě.
  • Valentýnské pivní lázně na zámku Svijany – pro milovníky piva a speciálního odpočinku se hodí pobyt na zámku Svijany. Hned po příjezdu na vás bude čekat uvítací pohoštění v podobě dvou litrů čerstvého piva ze zámeckého pivovaru a preclíků. A hned poté se můžete vydat na jednu z mnoha lázeňských procedur.
  • Gastronomický zážitek na novogotickém zámku St. Havel – Chateau St. Havel leží na okraji Prahy, a valentýnský pobyt se zde ponese v duchu romantické večeře. Tříchodový gastronomický zážitek stojí opravdu za to, a zbytek víkendu zde můžete strávit například na wellness procedurách.
  • Zahradní bludiště a wellness na zámku Loučeň – barokní zámek Loučeň má pro vás přichystané nejenom wellness procedury, romantickou večeři při svíčkách, ale i unikátní zahradní bludiště. U českých zámků je takové bludiště relativně neobvyklý jev.

Nemusíte narychlo balit kufry a vyrazit na zámek přímo na Valentýna. Pobyt můžete věnovat luxusně zabalený v dárkové krabičce a termín si pak společně domluvit na dobu, kdy se vám to bude hodit oběma. Na Valentýna si spolu zajděte na romantickou večeři a těšte se na výraz obdarovaného, až bude krabičku otevírat.