Láska je tu každý den

Láska je naší podstatou, prožíváme ji v každodenním životě a cítíme ji ve svém srdci. Největším darem je nám možnost milovat druhého. Rozhodně nejde o nic, na co bychom si měli najít čas pouze na Valentýna nebo v den důležitého výročí.

Na lásce je nejkrásnější to, že ji nikdo nedokáže vysvětlit, ale přece ji každý tak nádherně chápe.“

Francis Bacon

Valentýn je moderní oslavou projevení nejhlubšího citu formou drobných pozorností, květin, dárků a společně stráveného času. Je to den, kdy si najdeme prostor na vše, co bychom pro svou druhou polovinu měli dělat po celý rok. Na Valentýna si vzpomeneme na vše, na co jsme kvůli práci a starostem zapomínali. Můžeme začít znova a věnovat druhému tolik lásky, kolik si jí přejeme sami dostávat.

Až teprve naše společná láska mi ukázala, co je v životě důležité. Teď vím, že štěstí je jen poloviční, když se o něj nemáš s kým dělit, a že smutek je dvojnásobný, když Ti z něj nemá kdo pomoci. S Tebou jsem poznal, co to znamená opravdu milovat a jaké to je, když je moje láska opětována…

William Shakespeare

Květina mluví za vše

Někdy toho jedna květina řekne více než tisíce slov. V momentě, kdy nenacházíte ta správná slova nebo nevíte, jak vyjádřit své city, darujte květinu. Ať už jste v dlouhodobém spokojeném vztahu nebo teprve doufáte, že získáte srdce své vyvolené, vhodně zvolená kytice promluví za vás.

Vyberete-li si tulipány, navozujete rovnou jarní svěží atmosféru plnou nových začátků. Jaro je plné plodnosti, naděje a hlavně lásky. Celá příroda v tomto období projevuje náklonnost. Vězte tedy, že obdarování tulipány naznačuje ohromnou loajalitu vůči osobě, kterou máte rádi. Avšak pozor: nemusíte se zdráhat tulipánem obdarovat člověka, k němuž vás pojí přátelství. Tulipány proto potěší třeba maminku nebo sestru, kterou chcete na Valentýna také potěšit květinovým darem.

Růže už jsou z hlediska květomluvy upovídanější. Růžemi obdarujete člověka, s nímž vás pojí velice osobní vztah. Chcete-li vyjádřit intenzivní vášeň a lásku, kupte rudé růže. Bílé růže můžete zvolit v případě, že vaše láska k ní už není obyčejnou zamilovaností, ale vážným a trvalým citem. Romantická růžová barva je spojená s hravostí a otevřeným srdcem, proto vytváří jakýsi kompromis mezi vášní a hluboce zakořeněným citem.

Nudí vás pugéty? Kupte květinovou krabičku

Nevýhodou řezaných květin je krátká životnost. Můžete proto hledat řešení ve formě flowerboxu od firmy Fleurop. Oproti prosté kytici vydrží květinka ve flowerboxu mnohem déle, než pugét. Čerstvost a dokonalost květu je garantována.

S objednávkou neotálejte

Pokud přemýšlíte nad valentýnským květinovým darem, nečekejte na poslední chvíli. Valentýn je pro většinu květinářství jedním z hlavních svátků, kdy nastává bitva o konkrétní druhy květin, jež poptáváte. Objednejte si proto kytici předem! Kytici či flowerbox si můžete objednat až k vám domů, pokud chcete milovanou osobu obdarovat sami. Je ale možné objednávku zaslat až k obdarovanému a překvapit jej tak například v práci.