Dětský pokoj, to není pouze nábytek bez ladu a skladu, případně pracovní stůl, židle a postel. Dokonalou atmosféru tady dokáže vytvořit především správná volba dekorací. Ideální jsou přitom hlavně obrazy a tapety na stěnu. Nic složitého. Mnohdy bohatě postačí velmi jednoduché motivy, které vypadají moc hezky, ale přitom nejsou nijak výrazně vtíravé. My se v následujících řádcích podíváme hned na 5 tipů týkajících se právě takovýchto dekorací. Možná vás některý zaujme natolik, že si jej budete chtít pořídit.

Mapa světa v několika podobách

Velmi oblíbené jsou především vliesové obrazy mapy světa. Vyznačují se hlavně elegantním provedením samotných kontinentů, které většinou barevně dokonale korespondují s podkladem. Volit můžete jak klasickou geografickou mapu, tak i jiné graficky neskutečně poutavé motivy. Záleží pouze na tom, co si vlastně v dětském pokoji představujete vy a samozřejmě vaše ratolest. Mnohdy stojí za to i obrazy na korku, do kterých je možné jednoduše píchat připínáčky a připomínat si třeba vzkazy, případně si zapisovat zážitky z jednotlivých navštívených lokalit. Za tímto účelem se hodí pořídit také seškrabávací mapu světa. Na ní si jednotlivá místa velmi jednoduchým způsobem podobně jako u stíracích losů seškrábnete, a budete ihned vědět, kde už jste byli a kde nikoliv.

Obraz živý kaktus

Mezi hodně oblíbené a maximálně živé obrazy do dětského pokoje se řadí obraz živý kaktus. Je na něm animovaný kaktus, který má velké oči a dokáže prakticky vždy vyloudit úsměv na rtech člověka, jenž se na něj zadívá.

Barevná džungle

Velmi výstižný název pro pětidílný obraz, na němž je zachyceno až neskutečné množství barev. Motiv obrazu je vcelku jednoduchý. Jedná se o graffiti. Jejich autorem je nejspíše papoušek, který je tady také vyobrazen, a to poměrně vtipně. Street art je především u teenagerů velmi oblíbenou oblastí, takže rozhodně stojí minimálně za zvážení nákup obrazu právě s touto tematikou.

Obraz jako omalovánka pro děti

Výbornou volbou je třeba takový obrázek jednorožců, které děti vymalovávají stejně jako jejich okolí. Na stěnu se pak zavěsí částečně jejich dílo. Díky tomuto obrazu se u dětí rozvíjí tvořivost a pak mohou být samy pyšné na to, co si samy vytvořily.

Obraz pro milovník fotbalu

Kope vaše dítě do míče všude, kde může? Pokud ano, pak se můžete vsadit, že se mu zalíbí barevný obraz složený z pěti dílů, na kterém jsou zachyceni právě fotbalisti. Na zeleném podkladu vypadají jejich siluety moc hezky.