Ideálním kandidátem pro váš výlet může být například renesanční zámeček Červená Lhota, který stojí na skále a v zámeckém rybníku tvoří samostatný ostrůvek. Přístup k zámku je pouze po kamenném mostě a v jeho čele se vyjímá věž s barokním portálem. Nachází se v Jihočeském kraji a po zásluze je zde třetím nejnavštěvovanějším zámkem. V blízkém okolí naleznete také rozsáhlý park a mladší návštěvníci jistě ocení, že tuto stavbu mohou znát z různých pohádek a filmů.

Pokud jste spíše fanouškem cest do přírody, určitě nezapomeňte navštívit vrchol Devět skal, který dosahuje výšky 836 metrů a skutečně jej tvoří devět skalních věží. Ty vytvářejí dojem skalního města a mají jedinečnou atmosféru. K výšlapu můžete vybrat hned několik turistických cest a lze zvolit i jejich délku a obtížnost. Opět se jedná o jedno z nejoblíbenějších míst, tentokrát v Českomoravské vrchovině.

V západní části České republiky zase naleznete město Cheb, kde na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v historickém centru stojí gotický dům Špalíček. Unikátní je nejen jeho architektura, ale také hrázděná konstrukce. Je zde také skvělá možnost ochutnat místní zmrzlinu.

Ať zvolíte kterékoliv z navržených míst na www.natura-soutez.cz, jistě neuděláte chybu. Vyhodnocení fotografií probíhá pravidelně každý týden, kdy se zároveň vždy udělí jedna z hlavních cen, kterou je elektrokolo v hodnotě 28 000 Kč. Za každou navštívenou lokalitu navíc získáte 1 bod. Ve svém profilu na soutěžních stránkách si následně můžete body proměnit za poukázku do Decathlonu (3 body = 250 Kč, 10 bodů = 500 Kč, 20 bodů = 5 000 Kč). Více informací naleznete na www.natura-soutez.cz.