Opinel vytváří čepele, které jsou vyrobeny z nejkvalitnější oceli. Zaručují vysokou ostrost a jsou dokonale doplňovány dřevem, které z 95 % pochází z francouzských lesů. Kromě klasických steakových nožů nabízí svou největší chloubu a tou je zavírací nůž n°08, který je typický pro svou bezpečnou zavírací čepel, chráněnou pojistkou. Tento „doplněk" by neměl chybět v žádné domácnosti a už vůbec ne u pasu každého správného muže.

Varianty zavíracího nože Opinel n°08

  • Se zdobenou střenkou
  • Bez gravírování
  • Speciální edice z damašské oceli

Opinel ale myslel i na houbaře, a tak v naší nabídce naleznete i profesionální houbařský nožík s rukojetí z bukového dřeva a s čistícím kartáčem na zadní straně. Tento typ nože se tak stane ideálním společníkem na dlouhé toulky po lesích.

Na začátku jsme zmínili, že tato francouzská firma vyrábí i klasické steakové nože, vhodné na snadné krájení steaků, bifteků i grilovaného masa. Ty jsou provedeny ne ze dřeva, ale z kvalitního barevného polymeru pro snadnější čistění. Když už jsme u těch barev, tak by bylo vhodné představit i nejvýraznější členy Opinel rodiny – Barevné příborové sety. Tyto lehce „ztřeštěné" nože se stanou výraznou ozdobou vaší domácnosti. Ale to by se vlastně dalo říci o všech výrobcích, protože značka Opinel je symbolem kvality, bezpečí a hlavně originality a to je něco, proč byste jim měli právě vy věnovat pozornost.