Zvětšení prsou

Jednou z nejnákladnějších plastických operací je zvětšení prsou. Nová ňadra vás přijdou na 60–70 000 Kč, na některých luxusních klinikách si připlatíte klidně dalších 20 000 Kč navíc. Záleží na metodě operace, anestezii, na kvalitě a technologii implantátů i na dalších službách centra. Pokud nemáte na plnější dekolt naspořeno a nechcete si brát rychlou půjčku ihned na účet, můžete se s některými lékaři domluvit na „nákupu na splátky“. Sebevědomí tak získáte hned, ale zaplatíte za něj později.

Modelace prsou

Samotná modelace prsou je oproti jejich zvětšování levnější, vyjde na 45–70 000 Kč. Pokud chcete zkombinovat modelaci i zvětšení ňader, připravte si do obálky ještě zhruba o 20 000 Kč více. Prsa se dají modelovat i mírně zvětšit vlastním tukem, který vám předtím chirurg odsaje v rámci liposukce. Zní to trochu jako pohádka, někde ubrat a jinde přidat. Při přesunutí tuku počítejte se základní cenou 50–60 000 Kč.

Liposukce

Klasická liposukce stojí podle různých oblastí těla jiné částky – tuk si můžete nechat odsát z břicha, stehen, hýždí, ale i paží nebo kolen. Typické oblasti, tedy břicho a stehna, začínají každá na ceně kolem 20 000 Kč. Za modernější metody, jako je odsátí tuku s ultrazvukem, zaplatíte o trochu více. Mohou stát 40 000 Kč za vylepšení jedné partie.

Oční víčka

Neforemné pytle pod očima nebo přímo na horním víčku ubírají zralým ženám nejen na kráse, ale i na pohodlném vidění. Operací se odstraní přebytečná kůže, oko se opticky zvětší a tvář omládne. Cena se mírně liší u horních a dolních částí oka – úprava horních víček vyjde na 10–14 000 Kč, dolních na 11–15 000 Kč. Zákrok probíhá v lokální anestezii – jestli se bojíte a chcete celkovou, zaplatíte o 5–6 000 Kč více.

Facelifting

Vrásky a povadlá pleť začnou s přibývajícím věkem trápit všechny ženy. Navrátit tváři mladistvý vzhled umí facelifting, tedy vypnutí a pozdvihnutí kůže na obličeji. Cena náročnější operace se obvykle pohybuje od 40 000 do 65 000 Kč a chirurg vás před ní uvede co celkové anestezie.

Nos

Zmenšení nebo upravení tvaru nosu úplně změní výraz obličeje. Za jemnější rysy zaplatíte asi 18–35 000 Kč, ale klidně i 80 000 Kč (záleží na složitosti zákroku). Pokud vás ale tvar nosu omezuje zdravotně (například se vám špatně dýchá kvůli nosní přepážce), může vám plastiku zaplatit zdravotní pojišťovna.

Uši

Odstávající „plácačky“ snižují někdy sebevědomí i mužům. Maximálně dvouhodinovou operaci pořídíte asi za 15–20 000 Kč a srovná se při ní i případná asymetrie. V lokální anestezii lékař ouško přichytí stehy ke kůži za ním. Pokud odstávají uši vašemu potomkovi, se zákrokem si pospěšte – děti do 10 let mají operaci zcela hrazenou zdravotní pojišťovnou.

Sebevědomí za trochu nepohodlí a peněz stojí

Uvažujete-li o plastickém vylepšení těla, nemáte se za co stydět. Pokud s nějakou svou partií nejste spokojená natolik, že o plastice uvažujete, zjistěte si předem všechny dostupné informace a zákrok si nechte provést na prověřené klinice. Nebojte se bolesti a nelitujte peněz – plastická operace vám pomůže být sama se sebou spokojená a zvýší vám sebevědomí.