Vaše značka Kukadloo.cz je vyhlášena softshellovými kalhotami, jaká byla cesta k tomuto úspěchu?

Opravdu si dovolíme souhlasit, že jsme machři na dětské softshellové kalhoty.

V době, kdy jsme tento produkt zařazovali do naší nabídky, bylo málo firem, které podobné kalhoty vyráběly a ještě většina z nich vyráběla takové „univerzální pytle“ pro všechny typy dětí.

My jsme kladli důraz na kvalitní materiály a střihy. V té době jsme možná jako jediní vyráběli kalhoty pro štíhlé až velmi štíhlé děti. Ohlasy byly skvělé a proto jsme postupně přidávali další varianty kalhot.

V kombinaci s našimi „vychytávkami“ na kalhotách jsme se díky spokojenosti a nadšení našich zákazníků stali lídři tohoto sortimentu na trhu a to již 11 let.

Proč právě softshell?

Byli jsme a stále jsme nadšeni jeho vlastnostmi. Poměr kvality a ceny kvalitního softshellu je opravdu velmi dobrý.

Bohužel s přibývající poptávkou se začal zvyšovat na trhu i tlak na cenu. To způsobilo, že obchodníci do Evropy začali dovážet výrobky z velmi nekvalitního softshellu. Lidé, kteří takové výrobky kupují dětem, bohužel na softshell zanevřeli a je to veliká škoda, jelikož to není problém softshellu, ale špatného výrobku.

Důležitá je kvalita membrány. U většiny výrobků jsou sice uváděny hodnoty membrány, ale právě i tyto hodnoty můžou být zavádějící. Záleží totiž v jaké fázi a kde se softshell testuje.

Proto bychom doporučili zákazníkům, aby se raději drželi ověřených výrobců, než preferovali nízkou cenu. U funkčních materiálů toto platí dvojnásob.

Dobrým výrobcům jde primárně vždy o kvalitní výrobek, běžným obchodním firmám jde hlavně o prodej čehokoli za každou cenu.

video
Je nám líto, ale vložené video již není dostupné.

My, jako výrobci se snažíme bojovat proti těmto obchodníkům kvalitou, kterou dosahujeme i tím, že zaměstnáváme výhradně české ruce a kupujeme české materiály. O každém výrobku přemýšlíme, než ho pustíme do prodeje. A stále se snažíme zlepšovat.

I když naše pozice je složitější, jelikož neseme zodpovědnost za veškeré vady, materiál, kvalitu výroby, certifikaci, výpadky materiálu, technické problémy ve výrobě apod.

Jsme rádi, že mnoho zákazníků upřednostní kvalitní, pohodlné a zdravotně nezávadné oblečení od české značky, před lacinými a nekvalitními výrobky z východních zemí.

Krátký vzkaz nakonec?

Podpořte české výrobce v této nelehké době, vyrábí pro vás to nejlepší, ať už jsou to farmářské výrobky, kosmetika nebo oblečení.

Bez vás mohou zaniknout a s nimi i kvalita, kterou si zatím ještě můžete vybírat.