V současné době patří mezi nejhranější typy her ty, které obsahují progresivní jackpot. Prvním typem hry, která nás napadne, mluvíme-li o progresivních jackpotech, jsou nepochybně hrací automaty. Díky mnoha inovativním poskytovatelům softwaru a online kasinům je dnes možné hrát širokou škálu online her, které vám nabízejí šanci vyhrát ve velkém.

Princip progresivního jackpotu

Šanci vyhrát progresivní jackpot máte dnes při hraní progresivní jackpotové rulety, blackjacku, video pokeru nebo již výše zmiňovaných automatů. Než se však rozhodnete hrát některou z těchto her, je dobré se seznámit s hlavním principem, který za nimi stojí. Je to velmi jednoduché a snadno pochopitelné a může vám pomoci získat obecnou představu o tomto typu her.

Stručně řečeno, tomuto typu her neustále roste částka, kterou má každý hráč šanci vyhrát. Důvod, proč jackpot neustále roste, je ten, že pokaždé, když někdo podá sázku v dané hře, část z ní přispívá ke zvýšení jackpotu. To je to, co odlišuje progresivní jackpotové hry od standardních jackpotových her, u nichž je předem určena částka, kterou můžete vyhrát.

Pokud dojde k výhře, jackpot se resetuje do své původní polohy. Ve většině případů se nezačne hromadit od nuly, ale od stanovené minimální částky. Je však třeba poznamenat, že to také zcela závisí na typu progresivní jackpotové hry a také na online kasinu.

V závislosti na hře, kterou hrajete, lze jackpot vyhrát různými způsoby. Například v automatech musíte spojit některé speciální symboly na válcích, zatímco v blackjacku musíte v ruce vytvořit určitou kombinaci karet, abyste vyhráli požadovanou cenu.

Typy progresivních jackpotů

Pokud jde o progresivní jackpotové hry, lze rozlišit několik typů. Tato klasifikace platí především pro hrací automaty, protože jsou nejoblíbenějším typem progresivních jackpotových her.

Nejběžnějším typem jsou propojené progresivní hry, ve kterých je částka na vyplácení výher sdílena mezi několik her nebo kasin. Tato forma jackpotů je běžná zejména v zahraničních online kasinech. Nejznámější sdílené jackpoty nabízí výrobce her Microgaming. Nejvyšší jackpot který takto padl byl ve výši téměř 19 milionů eur.

Dalším velmi oblíbeným typem jsou samostatné progresivní hry, ve kterých se jackpot skládá pouze ze sázek podaných hráči, kteří příslušnou hru odehráli.

Obecně platí, že první typ je výhodnější než druhý, protože v něm jackpot roste mnohem rychleji.

Benefity progresivního jackpotu

Progresivní jackpotové hry patří k nejoblíbenějším, protože nabízejí různé výhody. Tou největší je, že vám dávají příležitost vyhrát částku, která Vám může změnit život. Mějte na paměti, že výše progresivního jackpotu není pevně stanovena, což znamená, že může dosáhnout velmi podstatné částky, za kterou se vyplatí hrát.

Také není nutné pokaždé uzavírat velké sázky, abyste přispěli k neustále rostoucímu jackpotu.

Proč si tedy vybrat hru s progresivním jackpotem?

Obecně platí, že hrací automaty spadají do dvou kategorií, v závislosti na způsobu generování jackpotu.

Prvním typem jsou automaty ve kterých se výše jackpotu nemění a při správné kombinaci symbolů tak vyhrajete pevně stanovenou částku.

Druhým z nich jsou progresivní jackpotové automaty s dynamickým jackpotem. Jeho množství se neustále zvyšuje, protože je propojen s několika platformami kasin. Pokaždé, když hráč vsadí na konkrétní hru, která je součástí sítě, malá část sázky přispěje k jackpotu.

Je však třeba poznamenat, že v těchto hrách je nezbytné si stanovit svůj denní limit, abyste se nenechali unést a neutratili tak víc, než jste měli původně v plánu.