Druhy tiskáren

Jednak jsou to inkoustové tiskárny, které se hodí na tisk fotek a menší objemy stran. Jsou levné a často je pořizujeme do domácnosti. Pak jsou tady laserové tiskárny, které jsou o něco dražší ale zase levnější na provoz při tisku velkého objemu stran. Hodí se třeba na tisk běžných textových dokumentů, tabulek, grafů, faktur a podobně. Ať už máte jeden nebo druhý typ, tak můžete vždy ušetřit při nákupu náplně. Jak?

Zvolte cenově dostupné alternativy. Ale pozor na kvalitu

V prvé řadě je potřeba vsadit na alternativní produkty. Ty totiž zjistí stejnou kvalitu tisku, jako originály, ale při mnohem nižší ceně. Je ale vhodné je kupovat u ověřených prodejců, jako je například Tonerdepot.cz, kde najdete alternativní tonery a cartridge prémiové kvality. Jedině takové vám totiž zajistí pěkné dokumenty či krásné fotky. Takové kvalitní náplně mají mezinárodní certifikáty, díky nimž je kvalita tisku zaručena. Důležité je, že vy budete tisknout:

  • Výrazně levněji
  • Kvalitně

U kvalitního prodejce také najdete nabídku mnoha variant ověřených alternativ, takže si budete moci vybrat. Máte laserovou tiskárnu? Můžete zkusit třeba levné tonery HP, které zároveň poskytnou vysokou kvalitu tisku. Lze tedy určitě pořídit výrazně levnější alternativy k originálním náplním, které jsou přitom kvalitní. Je dobré se ale vyvarovat těch nejlevnějších čínských výrobců a kupovat jen kvalitní náplně s certifikací. To vám mimo jiné zaručí dlouhou životnost vaší tiskárny, a tedy šetří vaši peněženku.