Kdy bude Black Friday 2021?

Černý pátek se uskuteční 26. listopadu 2021. To bude hlavní den, kdy očekávejte nejvíce akcí. Slevy ale budou začínat už minimálně od pondělí 22. listopadu. Pozitivní letos je, že se nemusíte bát, že by vám slevy utekly před výplatou. Samozřejmě vás bude chtít každý přesvědčit, že do Vánoc už levněji nenakoupíte.

Jak se dostat k nejlepším akcím?

Pokud vyhlížíte konkrétní produkt, tak vyhlížejte letáky a newslettery od e-shopů, kde si plánujete něco koupit. Pak také existují portály jako PromoKupon, které to dělají za vás a přináší vám přehled zajímavých slev na Black Friday. Můžete tam najít zajímavé slevy do všech možných e-shopů, a to nejen na Black Friday, ale i po celý zbytek roku. Kdo by ale nenabízel v tento den nějakou akci, jako by neexistoval.

Některé kampaně ale budou ale tak intenzivní, že je určitě nepřehlédnete. Třeba Alzák na vás bude řvát celý listopad, protože tam Black Friday nikdy nekončí.

V čem bude letošní černý pátek jiný?

Nikdo se už neshodne v kolikáté jsme pandemické vlně a k tomu se ekonomika řítí do inflační spirály. Zvedají se ceny energií, materiálů i služeb. Těžko lze čekat, že to nebude mít vliv na ceny produktů v českých e-shopech. Většina obchodníků využila ke zdražení již začátek podzimu. A Black Friday jim dává příležitost na týden přeškrtnout cenovku, která se poté může vrátit na ještě vyšší úroveň.

Cyber Monday

Nákupní horečka nekončí ani po 26. listopadu. Hned poté následuje Cyber Monday, který je určený především pro obchody s počítači, elektronikou, PC hrami nebo gadgety. Typicky se do těchto slev zapojuje Aliexpress nebo Alza. Mezi menšími e-shopy v Česku zatím Cyber Monday příliš rozšířený není.

Nekupujte bezhlavě

Rozhodně se nenechte omámit a kupujte jen to, co doopravdy potřebujete. Sleva 80% je lákavá, ale koupili byste si tu samou věc za tuto cenu, i kdybyste nevěděli, kolik stála před slevou? Myslete na to a dejte si pozor, aby vás nákupy ve slevách nestály více, než jste očekávali.