Široký výběr pánské pečující kosmetiky najdete na stránkách makeup.cz

Tajemná zákoutí péče o pleť

Pokud si myslíte, že své pleti dodáte svěží vzhled, hebkost a jas pouhým umytím vodou a rychlým rozmazáním jakéhokoliv krému, pak se hluboce mýlíte. Je důležité si uvědomit, že proces čištění pleti by měl být jemný a šetrný, protože pokožka se v chladném období stává zranitelnější, sušší a podrážděnější. Jemný pleťový gel bude nejlepší volbou pro odstranění nečistot z povrchu pleti a zároveň prevenci kožních zánětů. Pro hloubkové čištění se doporučuje používat scruby, ideálně z přírodních ingrediencí. Tato etapa dokonale odstraňuje nečistoty z povrchu pokožky, čistí póry, vyrovnává barevný tón a odstraňuje odumřelé kožní buňky.

Čištění, tonizace a výživa. To jsou tři klasické kroky v péči o pleť, dokonce i pro muže. Zatímco o čištění má alespoň matné povědomí každý, následující kroky se skoro vždy zanedbávají. Tonizace pleti je nezbytný krok, který vyrovnává pH pleti, zvyšuje její pružnosti, osvěžuje, zužuje póry a snižuje otoky.

Následujícím krokem v péči o pleť je výživa. Pleť potřebuje hydratovat a nasycovat vitamíny, minerály a látkami nezbytnými pro její zdraví a krásu. Pleť je nutné chránit před různými nepříznivými faktory (jako například mráz a chlad). Žádné tzv. „univerzální krémy na obličej i tělo” nebudou poskytovat očekávaný efekt, protože pokožka vašeho obličeje je mnohem jemnější a citlivější než pokožka rukou. To znamená, že pleťový krém potřebujete vybrat podle typu vaší pleti, ta si totiž zaslouží kvalitní a speciální kosmetiku. Pouze malé množství pleťového krému pleti dodá během dne potřebnou vlhkost, zároveň ji osvěží a ochrání.

Jak na pokožku těla

Péče o pokožku těla neznamená, že musíte strávit spoustu času v koupelně. Vše, co potřebujete, je pořídit si kvalitní sprchový gel. Ten nejenže jemně a důkladně očistí povrch pokožky od nečistot, ale zároveň obsahuje pečující látky, které pokožku vyživující a hydratují. Hned po sprše doporučujeme pokožku hydratovat výživným krémem, který vás zbaví nepříjemných pocitů a dráždivosti po sprše nebo koupeli. A nezapomínejte na pokožku rukou: stačí používat hydratační krém na ruce, který pokožku vyživuje a chrání.

Aby zima pozitivně ovlivňovala vaši náladu a vzhled, bez kvalitní pečující kosmetiky se zkrátka neobejdete.