Řekněte nám něco o sobě. Jaká byla vaše cesta k tvoření?

Má záliba v šití začala již v dětských letech, kdy jsem koukala mamce pod ruce, když šila. Zhruba v 10 letech jsem sama šila peřinky a oblečky pro panenky, jednoduché tašky přes rameno. Šití mě bavilo natolik, že jsem byla rozhodnuta jít studovat textilní obor. Jak už to bývá, rodiče rozhodli jinak a mám vystudovanou počítačovou grafiku, kterou i tak dále využívám a jsem ráda, že ji mám. Když přišly do mého života děti, volný čas jsem začala vyplňovat šitím, a tak to vše začalo.

Kde čerpáte inspiraci?

Asi nejvíce v přírodě, na horách, a i u nás v lese, tam se vlastně i zrodil můj nápad šít softshellové oblečení jedno - až dvoubarevné. Úplně se mi nelíbilo, že jsou děti strakaté a vlastně se to do té přírody moc „nehodí“ i těžko se to ladilo k sobě. Barvy kombinuji hlavně tak, že je k sobě různě přikládám a snažím se, aby kombinace byly nevšední.

Kdy a kde se vám tvoří nejlíp?

Tvořím doma ve své dílně, vznikla z garáže, kterou mi manžel věnoval :-). Celou ji vybavil a místo garážových vrat udělal francouzská okna, z kterých vyhlížím do lesa. Samozřejmě se snažím pracovat hlavně v době, kdy jsou děti ve školce a škole, ale ne vždy se to podaří, pak pracuji i do noci.

Co vám na vaší tvůrčí cestě nejvíce pomohlo?

Byl to manžel, bez jeho psychické i finanční podpory bych to těžko zvládla. Mám hlavně i moc hodné děti, které mají dost často pochopení a dokážou se zabavit i bez mé přítomnosti.

Na který svůj výrobek jste nejvíce pyšná a proč?

Asi nejvíce na moji softshellovou bundu, která je u maminek nejvíce oblíbená. Střih jsem opravdu tvořila rýsováním, a bez předchozích zkušeností to vůbec nebylo lehké. Dále pak tepláčky s prošitými koleny, jsou užší a v pase je ponechaná dírka na upravení gumy, hodně maminek toto oceňuje.

Kde se ve své tvůrčí dráze vidíte za rok a kde za deset let?

Tak, jak tvořím s úspěchem teď, jsem spokojená a vyhovuje mi to. Do budoucna bych chtěla malou dílnu se švadlenkami, mít třeba malý obchod, jsem ale typ člověka, který moc neplánuje a nechává věci plynout ze dne na den, takže asi čas ukáže, co bude dál.

Jakou radu byste dala začínajícím prodejcům na Fleru?

Snažit se dělat svou práci poctivě s rozmyslem a vyhovět zákazníkům co nejvíc.

Adresa obchodu: Fler.cz/mushadress