Miřte vysoko

Jedním z nejdominantnějších trendů letošní sezóny jsou sneakery na masivní podrážce. Tohle konstrukční řešení vám přidá pár centimetrů navíc, takže se v davu zaručeně neztratíte. Má rovněž praktický rozměr: s tlustou podrážkou se mnohdy spojují různé technologie, např. dodatečné vrstvy zlepšující tlumení. Jako tomu je v případě sneakerů Puma RS-X Bubble, v nichž se nachází Running System, který citelně změkčuje nárazy. Puma Hedra DD zase zosobňují dynamické tvary, jež věnčí futuristická podrážka z pěny a gumy. Atypické tvary najdete také u bot od značky Fila, jako např. u Fila Jagger, jejichž podrážka byla vytvořena z modulů. Zajímavým modelem jsou rovněž sneakery sahající nad kotník, jako např. adidas Nizza Platform Mid, které v sobě snoubí lehkost klasických bot ve sportovním stylu s moderním charakterem bot na platformě. Vyplatí se rovněž věnovat pozornost modelu adidas Ozweego – jehož netypická forma podrážky s vysunutou zadní částí dělá dojem. Tyto boty jsou dostupné v mnoha zajímavých verzích, které si můžete prohlédnout na stránce https://sizeer.cz/adidas-ozweego.

Závan nostalgie

Styl vintage je již mnoho let přítomen mezi fanoušky sneakerů, na tom není nic divného - koneckonců spousta kultovních modelů vznikla v 80. a 90. letech. Takže letos lze mezi modely známých brandů pocítit závan nostalgie. Jako příklad můžeme jmenovat přinejmenším adidas ZX 700 – boty navazující na design 80. let. Na scénu se vracejí rovněž starší modely jako adidas Hamburg, tedy klasické bílé sneakery s koženými svršky, a kromě nich také adidas Superstar ve zmodernizovaném vydání, včetně veganské verze. Najdete u nich všechny vlastnosti, jež jsou pro tento model typické (štíhlé svršky ozdobené třemi proužky, minimalistická podrážka a gumová ochrana prstů), ale kromě nich také vylepšenou konstrukci a materiály nového typu.

Ekologická revoluce

Existují takové trendy, které do módy vnášejí nejen něco nového, ale jsou rovněž posly důležitých změn. Jedním z takových jevů je dozajista využívání materiálů pocházejících z recyklace a také odpovědný produkční proces při výrobě oblečení a bot. Pokud je pro vás péče o naši planetu důležitá, mrkněte na modely od Nike - boty Space Hippie 04. Jejich lehké svršky připomínající ponožku byly vyrobeny z recyklovaných materiálů, zatímco vnějšek modelu dělá nevšední a zcela futuristický dojem. Jiný model Nike, Air VaporMax 2020 FlyKnit, také vznikl z recyklovaných prvků, které dostaly druhý život (jako tomu je v případě podrážky, tedy materiálu Nike Grind).

Sneakery jsou s námi každodenně, takže když se svět kolem nás dynamicky mění, návrháři reagují na tyto malinké revoluce a nabízejí nám modely, v nichž se lze lépe postavit čelem každodenním výzvám. Boty na platformě, které nám dodají sebevědomí, veganské alternativy legendárních modelů, anebo také podrážky a svršky stvořené v duchu péče o životní prostředí - díky tomu všemi budou boty ve sportovním stylu nadále kralovat městským ulicím.