Módní dámské a pánské lyžařské bundy, kalhoty a kombinézy - přehled těch nejlepších značek

Základem lyžařské výbavy jsou lyžařské bundy a kalhoty vyrobené z funkčních látek a napěchované nejmodernějšími technologiemi, případně kompletní lyžařské kombinézy. Aby byla jízda pohodlná, nesmí omezovat pohyby těla, ale přizpůsobovat se jim. V závislosti na podmínkách by také měly dobře odvádět přebytečné teplo nebo je akumulovat. Nejlepší modely proto budou vybaveny ventilačními systémy, ale také kvalitní izolací, například z přírodního prachového peří. Materiál musí být odolný proti poškození (např. při pádu) a vodě. Za pozornost stojí i design, který jde v případě renomovaných značek ruku v ruce s pohodlím.

Módní lyžařské oblečení S’portofino: https://sportofino.com/cz/sport:lyzovani-apres_ski

Bogner - spojení elegance a sportu

Overaly, bundy a lyžařské kalhoty Bogner jsou návrhem pro každého, kdo má rád klasické, nadčasové modely a špetku elegance ve sportovních stylizacích. Exkluzivní kolekce vznikly z obdivu k běžkaření a skokům na lyžích zakladatele a dlouholetého účastníka soutěže Willyho Bognera. Své sportovní zkušenosti proměnil ve značku, která na sjezdovkách nikdy nezklame. Modely lyžařských bund jsou lehké, nepromokavé, s DWR úpravou a plněné přírodním husím prachovým peřím. Tyto dámské lyžařské kalhoty nabízejí maximální pohodlí díky elastické 4-směrně strečové žerzejové směsi s vodoodpudivou úpravou. Pánské lyžařské kalhoty jsou kombinací klasického střihu, odolného materiálu, který se přizpůsobí pohybu lyžaře a ochrany proti prochladnutí.

Značka Bogner je kompletní outfit na hory. V kolekci je široký výběr tzv. střední vrstvy, kterou mohou být technické mikiny, dlouhé rukávy a roláky. Najdeme zde i veškeré doplňky, jako jsou čepice, rukavice a šály.

Descente - kompletní lyžařský outfit, který bude fungovat za všech podmínek

Pokud hledáte výrazné barvy, moderní střihy a spolehlivou kvalitu, rozhodněte se pro lyžařskou kombinézu Descente. Značka umně kombinuje módu s moderními technologiemi, aby zajistila pohodlí, tepelný komfort, ale také osobitý vzhled na sjezdovce i mimo ni. Lyžařské bundy a kalhoty byly ručně vyrobeny, střihány laserem a prověřeny přísnými bezpečnostními testy. Byla použita i patentovaná technologická řešení. Za S.I.O, tedy metodu zpracování střihů, aby se oblečení přizpůsobilo lidskému pohybu, získal Descente 2 ocenění na veletrhu ISPO v Mnichově. Technologie Motion 3D umožňuje design v souladu s pohyby lyžaře a technologie Streamline zajišťuje cirkulaci vzduchu v podobě 3D panelů na hrudi, rukávech a bocích lyžařské bundy Descente.

Kolekce značky Descente zahrnuje také lyžařské oblečení střední vrstvy: svetry, mikiny, halenky s dlouhým rukávem a lyžařské roláky. Najdeme zde i rukavice a čepice i termoaktivní oblečení do náročnějších povětrnostních podmínek.

Goldbergh - dámské lyžařské bundy a kalhoty, se kterými vyniknete na sjezdovce i mimo ni

Designy dámského sportovního oblečení, lyžařských bund a lyžařských kalhot od Goldbergha jsou dokonalým příkladem aprés ski módy, tedy stylizací „po lyžování“. Osvědčí se nejen na sjezdovkách, ale svým charakteristickým designem zaujmou i při výletech do horských středisek a v městské džungli. Není divu, protože cílem značky bylo vytvořit glamour sportovní oblečení. Naleznete zde modely s živými barvami, neobvyklými střihy a originálními vzory, zdůrazňující siluetu, ale také v módních oversize střizích. Vše v kombinaci s nejvyšší kvalitou, nejlepšími technickými materiály a důrazem na pohodlí při aktivním pohybu.

Mammut - švýcarské lehké lyžařské bundy a lyžařské kalhoty

Ikonické lyžařské bundy Mammut, proslulé svou nejvyšší kvalitou, a modely lyžařských kalhot jsou příklady sportovního oblečení, které se zaměřuje na nejvyšší pohodlí a nezaskočí ho ani nejnáročnější povětrnostní podmínky. Budou se hodit jak na dobře upravené sjezdovky, tak i na lyžařské túry nebo pro použití při zimních outdoorových výletech. Kolekce Mammut zahrnuje dámské i pánské lyžařské oblečení.

Stojí za to vědět, že Mammut je značka, která se stará o životní prostředí a blaho svých zaměstnanců. Zapojila se do programu Fair Wear Foundation, používá recyklované materiály a stará se o bezpečný výrobní proces.

Newland - klasický nebo pestrobarevný design

Značka lyžařského oblečení Newland stojí za pozornost kvůli své sadě technických tkanin, které jsou ideální v zimě na hory. Patří mezi ně především DH tech, kombinace mikrovlákna a polypropylenu. Má prodyšné, termoaktivní, hypoalergenní a bakteriostatické vlastnosti a je také recyklovatelný. V kolekci jsou také pozoruhodné vzory inspirované lidovými motivy.

Peak Performance – od lyžařů pro lyžaře

Sportovní a outdoorové oblečení Peak Performance vytvořili 3 profesionální švédští lyžaři. Projekty jsou tedy výsledkem zkušeností a znalostí potřeb sportovců. Cílem byla maximální funkčnost, jednoduchost a blízkost přírodnímu světu (i při udržitelné výrobě). Pánské a dámské lyžařské bundy a lyžařské kalhoty Peak Performance jsou vybaveny membránou GORE-TEX® Pro, voděodolnými zipy a ventilačními zipy. Bundy mají lavinový bezpečnostní systém RECCO®.

Perfect Moment – originální lyžařské oblečení pro ženy a děti

Lyžařské kalhoty a bundy Perfect Moment a také hřejivé oblečení jsou styly pro ženy, které chtějí na sjezdovce vyniknout. Byly použity klasické, siluetu zdůrazňující střihy a technické materiály (nepromokavý Dermizax™) se zajímavým designem. Kolekce jsou obvykle spojením klasiky s designérskou zábavou a nádechem retra. Značka vytváří i oblečení pro nejmenší.

Rossignol – více než stoletá tradice výroby oděvů a vybavení

Značka Rossignol je spojena s vynikající kvalitou lyžařského vybavení. Stejně kvalitní najdeme i kolekce lyžařských bund, kalhot, mikin a lyžařských doplňků. Používají moderní recyklované materiály a nejnovější technologie, např. ultralehké lyžařské bundy mají dva typy izolace Primaloft®. Využívají principů body mappingu k zajištění nejvyššího tepelného komfortu při tak nízké hmotnosti.

Sportalm – luxusní módní šílenství

Sportalm posouvá sportovní design na vyšší úroveň, nebojí se módního experimentování co do vzorů, barev a typů povrchových úprav. Kolekce dámského lyžařského oblečení zahrnuje metalické lyžařské bundy zdůrazňující pas, vyztužené lyžařské kalhoty klasického střihu a originálních detailů, ale i mikiny a doplňky na zimní sjezdovky. Stylizace Sportalm skvěle zapadnou i do après ski módy.

Oblečení na skialpy S’portofino: https://sportofino.com/cz/sport:skitouring