Nejenom psychologové radí stavět se k problémům nezávisle na jejich závažnosti proaktivně. Potýkáte-li se proto s nedostatkem finančních prostředků, řešení v podstatě jsou dvě: zvýšení příjmů a snížení výdajů. Ideální by samozřejmě byla kombinace obojího.

Jak zvýšit své příjmy?

Můžete se pokusit požádat o zvýšení platu svého zaměstnavatele, nebo si najít nějaký přivýdělek, třeba brigádu. Projděte si portály jobs.cz, práce.cz či práce za rohem, třeba tam bude přivýdělek, který vám vytrhne trn z paty. A nějakou tu korunu si můžete vydělat třeba darováním krevní plazmy (až 1400 Kč měsíčně).

Snižte své výdaje

Nezbytné zřejmě bude i snížení vašich výdajů. Vládní představitelé nás přesvědčují k energetickým úsporám. Měli bychom tedy méně svítit, méně topit a začít se více oblékat. Úspory jsou samozřejmě na místě i při nákupu potravin, hygienických potřeb a oblečení. Potraviny se stále vyplácí nakupovat v akcích a další zboží se slevovými kupóny a kódy.

Jak nakupovat se slevovými kupóny

Postup nákupu se slevovými kupóny a kódy je snadný. Slevový kupón či kód je k sehnání například na portálu Buykers (https://buykers.cz/). Vybírat můžete buď podle kategorie Potraviny, oblečení, doplňky a obuv, kancelářské potřeby, počítače, elektronika atd.).

Kde sehnat levnější oblečení?

Sháníte-li například něco na sebe, kliknete na ikonku Oblečení, doplňky a obuv a okamžitě se před vámi rozbalí přehled všech aktuálních slevových kódů. Levnější oblečené vám zajistí Orsay sleva i Modivo slevový kupón. Se slevou zde nabízejí své oblečení e-shopy About you, Bibloo, Adidas, Reebok i Nike. Ve hře přitom jsou slevy i více než sedmdesátiprocentní. Tak jich využijte!